Τι υποστηρίζουν οι δερματολόγοι για τους παράγοντες που προκαλούν την καλοκαιρινή ακμή…

Από τα χειρότερα κάθε γυναίκας αλλά και άντρα είναι η ακμή, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που το πρόβλημα είναι πιο αισθητό και έντονο. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπεύθυνα για την εμφάνιση της δεν είνα μόνο το DNA, ο ήλιος ή το θαλασσινό νερό.

Δείτε πιο κάτω τέσσερις παράγοντες που μπορούν να θεωρηθούν ότι προκαλούν καλοκαιρινή ακμή…

1. Λάθος τύπο ή καθόλου αντηλιακό

Για το καθόλου αντηλιακό, η εξήγηση είναι πασιφανής, για το λάθος τύπο αντηλιακού οι δερματολόγοι επισημαίνουν τα εξής: "Όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό σε τακτική βάση, αλλά πολλές φορές τα συστατικά τους φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη ή επιρρεπής στην ακμή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αφενός αντηλιακά ειδικά για ακνεϊκές επιδερμίδες, αφετέρου να αποφύγεις να χρησιμοποιείς αντηλιακά με ελαιώδη- λιπαρή σύσταση".

2. Ζεστό ντους

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα χαλαρωτικό, ζεστό ντουζ μετά από μια δύσκολη μέρα πόσο μάλλον μετά από μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα. Ωστόσο, αρκετοί δερματολόγοι τονίζουν "Το μπάνιο με ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα – πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι- και μπορεί να επιδεινώσει την ακμή στο σώμα ή το πρόσωπό σου. Δοκίμασε να κάνεις ντουζ σε μια δροσερή θερμοκρασία, που θα είναι πιο ήπια για το δέρμα σου".

3. Κακή επιλογή προϊόντων

"Επίσης", συνεχίζουν οι δερματολόγοι, "δώσε προσοχή στα προϊόντα (και τα συστατικά τους) που απλώνεις στο σώμα σου. Ορισμένα έλαια που περιέχονται στα σαμπουάν, αφρόλουτρα ακόμη και στα conditioners μπορούν να εντείνουν την εμφάνιση ακμής στο σώμα, μιας και φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των σωστών προϊόντων".

4. Στενά ρούχα και ιδρώτας

Είναι γεγονός πως τώρα το καλοκαίρι ιδρώνουμε πολύ περισσότερο απ’ ότι το χειμώνα. Η έκκριση ιδρώτα όμως σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής ιδιαίτερα στην πλάτη ή στις περιοχές που τα ρούχα είναι πιο στενά. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη πιο πολύ όταν μένουμε αρκετή ώρα ιδρωμένες.

ilovestyle.com

(Επισκέφθηκε 10 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)