Όταν πλένουμε τα μαλλιά μας πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο τριχωτό της κεφαλής. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής προάγει την σωστή ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος λουσίματος.

Το σωστό λούσιμο των μαλλιών βήμα προς βήμα
Αν και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούνται καθώς και η συχνότητα του λουσίματος μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, τα βασικά βήματα για την αναζωογόνηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής όταν τα λούζουμε, παραμένουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, σχεδόν τα ίδια.

Ποια είναι αυτά;

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα ξεμπερδέματος πριν ξεκινήσετε το λούσιμο. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί να περιμένετε για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας με το μαλακτικό ενώ τα λούζετε, εάν είναι σγουρά ή πολύ μπερδεμένα.
Ρίξτε αρκετό ζεστό νερό που ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας για βέλτιστο καθαρισμό.
Απλώστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν (περισσότερη αν τα μαλλιά σας είναι πολύ πυκνά) και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τη συσσώρευση προϊόντων, τα υπολείμματα και τη λιπαρότητα. Αυτό διεγείρει επίσης το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο δημιουργεί το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών σας.
Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μασάζ σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και στον αυχένα σας.
Εάν παρατηρήσετε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας εξακολουθεί να φαίνεται λιπαρό ή έχει συσσωρευτεί προϊόν μετά το πρώτο ξέβγαλμα, προχωρήστε σε άλλη μία πλύση επαναλαμβάνοντας τα βήματα 3 και 4.
Μόλις ξεπλύνετε πλήρως το σαμπουάν, συνεχίστε με τη μάσκα εφαρμόζοντας δύο δάχτυλα κάτω από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και περιμένετε για όσο αναγράφεται στο προϊόν.
Ξεπλένετε και ολοκληρώνετε με το conditioner (αρκετό για να καλύψετε τα μαλλιά σας από τη μέση έως τις άκρες) για θρέψη και «κλείσιμο» της επιδερμίδας της τρίχας.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)