8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», τιμούμε αυτήν την ημέρα και υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα δικαιώματα και την ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας. Ωστόσο, σήμερα, το 2024, εξακολουθούμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα. Ως άτομα και ως σύνολο.
Ας σκεφτούμε λίγο σε τοπικό επίπεδο…
Πόσες γυναίκες εκλέξαμε στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια στο νησί μας, στις πρόσφατες εκλογές;
Πόσες γυναίκες Δημάρχους;
Πόσες συναντούμε σε πολύ υψηλές θέσεις σε εταιρίες και Φορείς, που να μην συνδέονται οικογενειακά ή μέσω γάμου με αυτές;
Πόσες γυναίκες υπάρχουν στην ενδοχώρα σε ηγετικές θέσεις;
Πόσες γυναίκες μονογονείς αισθάνονται σήμερα ασφαλείς στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να χτίσουν την καριέρα που ονειρεύονται;
Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε και, κυρίως, να αλλάξουμε τα στερεότυπά μας. Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας, να ακούσουμε τον κύκλο μας και να πάρουμε την απόφαση να «βγούμε μπροστά». Οι γυναίκες, και θέλουν και μπορούν να λύσουν προβλήματα, και μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα.
Χρειάζεται να σκεφτούμε το απλό. Πόσο καλύτερη θα κάναμε την κοινωνία μας εάν είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες;
Γι’ αυτόν τον λόγο, όλες οι γυναίκες χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε τη θέση μας, τη φύση μας και τον ρόλο μας στην κοινωνία. Δεν είμαστε μόνον οι «μητέρες», είμαστε πολλά περισσότερα… Όπου κι αν βρισκόμαστε, στην Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, σε αρκετά δυστυχώς μέρη όπου η θέση της γυναίκας βρίσκεται υπό διαρκή κίνδυνο.
ΌΛΕΣ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο! Η προσπάθεια δεν σταματάει ΠΟΤΕ!

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)