Μερικές φορές κάνουμε λάθη στο μακιγιάζ που μας στερούν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάθε ποια είναι αυτά για να τα αποφύγεις:

1.Υπερβολική ποσότητα concealer
Όταν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα concealer από αυτή που χρειάζεται το μάτι σου το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό. Η επιπλέον ποσότητα αρχίζει να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία και τονίζει ή δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το μάτι. Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια δείχνουν κουρασμένα.

Tip: Τοποθέτησε ταμποναριστά λίγη ποσότητα concealer στον έσω και έξω κανθό του ματιού. Απόφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα στο κέντρο του ματιού, από την κάτω πλευρά.

2.Σκούρα απόχρωση foundation
Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν foundation σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν του δέρματός τους, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει σκοτεινό και θαμπό. Το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα, τη δροσιά και τη φωτεινότητά του.

Tip: Επίλεξε απόχρωση ίδια με το δέρμα σου ή μισό τόνο πιο ανοιχτή. Στη δεύτερη περίπτωση καλό είναι να σκουραίνεις με terracotta τα κόκκαλα του προσώπου για να τονίσεις την τρισδιάστατη μορφή του προσώπου σου.

3.Λανθασμένη χρήση πούδρας
Απόφυγε να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα πούδρας, γιατί δείχνει το πρόσωπο ξηρό και αφυδατωμένο, επομένως και γερασμένο, κυρίως στα σημεία έκφρασης.

Tip: Τοποθέτησε την πούδρα στα σημεία με λιπαρότητα και πιο ελαφριά στο υπόλοιπο πρόσωπο για να προσδώσεις μία ματ υφή. Επίσης προτίμησε πούδρες με γυαλάδα που δείχνουν το πρόσωπο πιο φρέσκο και νεανικό.

4.Μολύβι ματιών που "απλώνει" με την πάροδο του χρόνου
Ένα (μαλακό) μολύβι ματιών που έχει τοποθετηθεί σκέτο, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία για το μάτι, με την πάροδο της ώρας "απλώνει" και δείχνει τα μάτια μουτζουρωμένα, θαμπά και κουρασμένα.

Tip: Προετοίμασε το μάτι με μια απαλή βάση σκιάς, τοποθέτησε το μολύβι και στη συνέχεια με ταμποναριστές κινήσεις πέρασε πάνω από το μολύβι σκιά ίδιου χρώματος για να το σταθεροποιήσεις.

(Επισκέφθηκε 18 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)