Υλικά
450 γρ. πένες ή ριγκατόνι
3 κ. σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού σάλτα ντομάτας
1/2 κ. γλ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κ. σ. βότκα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Βασιλικό, για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη βότκα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Κλείστε τη θερμότητα.
Βήμα 4
Βράστε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό τους.
Βήμα 5
Επιστρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας να ενωθούν.
Βήμα 6
Προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα, προσθέτοντας περισσότερο από το νερό των ζυμαρικών (περίπου μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά) εάν η σάλτσα φαίνεται στεγνή. Αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται και σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)