Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
4 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι/πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και μαγειρέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Όσο ο σολομός ψήνεται, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι/πιπέρι μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπήστε με το σύρμα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε με το σύρμα, αφήνοντας να σιγοβράσει.
Βήμα 5
Συνεχίστε να σιγοβράζετε και να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 7-10 λεπτά, καθώς η σάλτσα ζεσταίνεται, μειώνεται και πήζει.
Βήμα 6
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μείνει για περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα με την κρεμώδη σάλτσα.
Βήμα 8
Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τον ελαφρά στα ζυμαρικά και τη σάλτσα.
Βήμα 9
Σερβίρετε και απολαύστε

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)