Υλικά

750 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίξτε το κρασί στο μείγμα ντομάτας κ αι σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας στο μείγμα κρασιού και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Απλώστε το μείγμα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και πασπαλίστε ομοιόμορφα με φέτα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να είναι έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να μην είναι πλέον διαφανές στο κέντρο, περίπου 10 λεπτά.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 42 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)