Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
1/3- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα βατόμουρα (ή φρέσκα)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφινς.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 3
Ρίξτε το λάδι, το αυγό και αρκετό γάλα (1/3- 1/2 φλιτζάνι) σε ένα μπολ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ελαφρώς και τα βατόμουρα.
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στις θήκες μάφιν και ψήστε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσουν λίγη ώρα πριν τα απολαύσετε.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)