Υλικά

220 γρ. λιγκουίνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
600 γρ. μεγάλες γαρίδες
Αλάτι, για γεύση
Πιπέρι, για γεύση
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
4 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Στο ίδιο σκεύος, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και σοτάρετε ελαφρώς.
Βήμα 3
Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, χωρίς να έχουν ψηθεί πλήρως.
Βήμα 4
Προσθέστε τη ρίγανη και το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 5
Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 6
Όταν οι γαρίδες μαγειρευτούν, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε άλλη μια φορά και στη συνέχεια σερβίρετε όσο είναι ζεστές.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)