Όλοι έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έχουν αλλεργία σε κάτι όπως στη γύρη της άνοιξης, τους ξηρούς καρπούς, το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ούτω καθεξής. Πολλοί  ακόμη υποφέρουμε από παροδικές ή χρόνιες αλλεργίες.
Αν νομίζετε ότι ταλαιπωρήστε ……, …υπάρχουν και χειρότερα!!!

Νερό
Φαίνεται να είναι η πιο ακίνδυνη ουσία γύρω μας αλλά όσο και αν ακούγεται απίστευτο πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο νερό! Η υδατογενής κνίδωση είναι μια σπάνια αλλεργία η οποία προκαλεί στο δέρμα έντονο κνησμό και επώδυνα εξανθήματα όταν έρθει σε επαφή με το νερό (ανεξαρτήτου θερμοκρασίας). Αποτελεσματική θεραπεία δεν έχει ακόμα βρεθεί , και αυτό κάνει καθημερινές δραστηριότητες όπως το κολύμπι και το ντους εξαιρετικά δύσκολες.

Σεξ
Τα άτομα τα οποία παρουσιάζουν αλλεργία στο σεξ έχουν μια υπερευαισθησία στο πλάσμα του ανθρώπινου σπέρματος (το υγρό που μεταφέρει το σπέρμα). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάνθημα, οίδημα και δυσκολία στην αναπνοή. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει θεραπεία και περιλαμβάνει τη χρήση προφυλακτικού ή απλά θεραπεία έκθεσης (επαλείψεις σπέρματος αραιωμένου με νερό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είτε με ενέσεις ανοσοθεραπείας που περιέχουν μικρές ποσότητες σπέρματος. Η μέθοδος αυτή, σε συνδυασμό με τακτική επαφή (2-3 φορές την εβδομάδα), «προπονεί» το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας.

Άσκηση
Αν και ακούγεται σαν δικαιολογία για να αποφύγει κανείς την γυμναστική για κάποιον που υποφέρει από αυτήν την ιδιόμορφη αλλεργία τα συμπτώματα είναι πολύ επώδυνα καθώς προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα και απειλητική για τη ζωή αναφυλαξία. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν την αποχή από τη σωματική δραστηριότητα και λήψη αντιισταμινικών φαρμάκων. 


Ήλιος
Η αλλεργία στον ήλιο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό έγκαυμα. Είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που εκδηλώνεται συχνά με την εμφάνιση εξανθήματος, χρόνια φαγούρα, κεφαλαλγία, ναυτία, φουσκάλες και αιμορραγία κάτω από το δέρμα. Συνίσταται η μη έκθεση στον ήλιο καθώς και η χρήση αντηλιακής κρέμας υψηλού δείκτη προστασίας.
Τεχνολογία
Είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς αυτές τις μέρες την τεχνολογία όταν τα smartphones, Wi-Fi και η τηλεόραση επίπεδης οθόνης ξεπηδάνε από παντού. Οι άνθρωποι που πάσχουν από υπερευαισθησία όταν εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο παρουσιάζουν πληθώρα από σωματικές παθήσεις όπως κεφαλαλγίες, εξανθήματα και πόνους στο στήθος.
Πηγή: ygeiologia.gr

(Επισκέφθηκε 37 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)