1. Φράουλες
H περιεκτικότητα τους σε ίνες τις καθιστά μια καλή επιλογή για απώλεια βάρους. Μια διετής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν επιπλέον 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 1.000 θερμίδες την ημέρα έχασαν περίπου 4 1/2 κιλά. (Οι γυναίκες που μείωσαν την πρόσληψη φυτικών ινών πήραν βάρος.) Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών και περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά το δέρμα να παραμένει υγιές.

2. Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία κρατάει την πείνα μακριά. Σε μία μελέτη, άτομα που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν αυγά για πρωινό ένιωθαν πληρέστερα και επιπλέον έχασαν περισσότερο από το διπλάσιο βάρος από αυτούς που κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα θερμίδων από ένα κουλούρι.

3. Πράσινη σαλάτα
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες που σας βοηθούν να μην το παρακάνετε στο επόμενο γεύμα με υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα. Η κατανάλωση μιας σαλάτας ως πρώτο μπορεί να μειώσει την συνολική πρόσληψη θερμίδων σε ένα γεύμα έως και 12 τοις εκατό. Δεν είστε οπαδοί της σαλάτας; Οι χορτόσουπες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν το γεύμα με σούπα λαχανικών κατανάλωσαν 20 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες από εκείνους που παρέλειψαν τη σούπα).

4. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια μοιάζουν σε γεύση με το κρέας, αλλά έχουν μόνο ένα κλάσμα από τις θερμίδες και το λίπος του κόκκινου κρέατος. Έρευνα αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πιάτα με βάση τα μανιτάρια, αισθάνθηκαν το ίδιο ικανοποιημένοι όπως όταν έτρωγαν τα ίδια πιάτα με βοδινό.

5. Μήλα
Για μόλις 90 θερμίδες, ένα μέτριο μήλο περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Και πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η αύξηση του βάρους ή ακόμα και να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους.

6. Δημητριακά βρώμης
Τρώγοντας ένα πρωινό με βρώμη, τρεις ώρες πριν την άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition. Εδώ είναι το γιατί: η κατανάλωση βρώμης δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα όπως όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί. Με τη σειρά τους, τα επίπεδα ινσουλίνης δεν αυξάνονται απότομα και επειδή η ινσουλίνη παίζει κάποιο ρόλο στην αποθήκευση του λίπους στο σώμα, τα χαμηλότερα επίπεδα μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος.

7. Καυτερές πιπεριές
Σε μία μελέτη, η κατανάλωση λίγης καυτερής πιπεριάς (σε χυμό τομάτας ή σε κάψουλες) 30 λεπτά πριν από το γεύμα βοήθησε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και να τρώνε περίπου 10 τοις εκατό λιγότερο.

8. Αμύγδαλα
Μασήστε τα περισσότερο για να περιορίσετε την πείνα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές σε μια πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition όπου ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να μασήσουν τα αμύγδαλα 10, 25 ή 40 φορές. Οι συμμετέχοντες πήραν τη μέγιστη ικανοποίηση-αισθάνθηκαν πληρέστεροι-από τα αμύγδαλα, όταν τα μάσησαν 40 φορές. Μασώντας περισσότερο μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη απελευθέρωση του λίπους από τα αμύγδαλα, το οποίο ενεργοποιεί ορμόνες που κατευνάσουν την πείνα.
Πηγή: ygeiologia.gr

(Επισκέφθηκε 33 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)