Πιο συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν έδειξε ότι το κύμινο μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος και να μειώσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούσαν να χάσουν βάρους. Αφού τις χώρισαν σε δύο ομάδες, έδωσαν οδηγία στην πρώτη να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή και να αφαιρέσει 500 θερμίδες από τη διατροφή της. Στη δεύτερη ομάδα είπαν, εκτός από αυτό, να καταναλώνουν και 3γρ. κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο λίπος. Επίσης, τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της 1ης ομάδας κατά μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδες στα μέλη της 1ης ομάδας.
Πηγή: kritipress.gr