Το καλοκαίρι έχει επισήμως ξεκινήσει. Μπορεί να αγαπάς τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά αν δεν προσέξεις, μπορεί να αντιμετωπίσεις ένα συνηθισμένο πρόβλημα της εποχής: το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας σου. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο:

1. Χρησιμοποίησε αλόε βέρα

Η αλόε βερα μπορεί να μειώσει το ξεφλούδισμα μιας και λειτουργεί ως μία αποτελεσματική ενυδατική. Είναι ιδιαίτερα ανακουφιστική μετά από κάψιμο, όταν το δέρμα πονάει και καίει. Βρες λοιπόν ένα τζελ ή μία λοσιόν που να περιέχει αυτό το θαυματουργό φυτό. Βάλε το προϊόν πάνω στο κάψιμο και μην το αλείψεις.

2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη, αλλά εξίσου απαραίτητο είναι και να ενυδατώνεσαι εσωτερικά. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

3. Χρησιμοποίησε αντιφλεγμονώδη

Αν έχεις καεί τόσο που πονάς καλό είναι να συμβουλευτείς το φαρμακοποιό σου. Μπορείς να πάρεις κάποιο φάρμακο ή κάποια αντιφλεγμονώδη κρέμα (συνήθως έχουν μέσα μικρή ποσότητα κορτιζόνης).

4. Προσπάθησε να αποφύγεις οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει παραπάνω το δέρμα σου

Όπως για παράδειγμα καυτό ή παγωμένο νερό. Ξύσιμο. Τρίψιμο. Ηλιοθεραπεία.

5. Δοκίμασε να βάλεις λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι καταπληκτικό για το κάψιμο και αυτό γιατί έχει υψηλή ποσότητα σε κορεσμένα λίπη. Τα κορεσμένα λίπη βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί και να κλειδώνει την υγρασία, η οποία υγρασία είναι αυτή που του δίνει αυτή την απαλότητα και σταματά και το ξεφλούδισμά του. Επίσης, έχει πάνω από 40% λαυρικό οξύ, το οποίο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθάει στην προστασία του δέρματος από τις λοιμώξεις.

6. Κάνε μπάνιο με βρώμη

Ένα αφρόλουτρο με βρώμη θα μαλακώσει και θα ανακουφίσει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Γέμισε τη μπανιέρα σου με χλιαρό νερό και βάλε 1 με 2 κούπες βρώμη μέσα σε μία καθαρή βαμβακερή αθλητική κάλτσα. Δέσε την άκρη της και βούτα την μέσα στην μπανιέρα. Μόλις μουλιάσει, πίεσε απαλά την κάλτσα για να απελευθερωθεί η θεραπευτική μαγεία της βρώμης πάνω στην επιδερμίδα σου. Επανέλαβε αρκετές φορές. Μην τρίβεις την κάλτσα πάνω στο δέρμα σου και όταν βγεις από την μπανιέρα, απλά στέγνωσε φυσικά.

(Επισκέφθηκε 3 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)