Δευτέρα σήμερα και ίσως χθες να επέστρεψες από ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Όσο κι αν πρόσεξες, ο ήλιος και το αλάτι ενδέχεται να ταλαιπώρησαν λίγο παραπάνω την επιδερμίδα σου. Παρακάτω σου έχουμε 3 tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να περιποιηθείς τον εαυτό σου όπως του αξίζει:

Μάσκα προσώπου

Πλύνε καλά την επιδερμίδα σου με άφθονο κρύο νερό και gel καθαρισμού. Έτσι, θα απομακρύνεις τα υπολείμματα του αντηλιακού προσώπου που χρησιμοποίησες όλη μέρα και θα βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να δεχτεί την ενυδατική μάσκα που θα ακολουθήσει μετά.

After sun και όχι body lotion!

Επέλεξε after sun κι όχι body lotion καθώς τα after sun είναι εξειδικευμένες ενυδατικές lotion οι οποίες δροσίζουν και ανακουφίζουν την επιδερμίδα από τα προβλήματα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο ενώ παράλληλα διαφυλάσσει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Αν κάηκες στον ήλιο, προτίμησε ένα after sun με αλόη. Παράλληλα, παρατείνει το μαύρισμα ενώ πριν το απλώσεις στο σώμα σου, ανάμειξέ το με μερική ποσότητα self tan σε ίδια μορφή και άπλωσε προσεκτικά στο σώμα σου.

Απόφυγε τo scrub

Μπορεί μερικές μέρες πριν βγεις στην παραλία το scrub να κάνει καλό αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα και σε βοηθά να μαυρίσεις σωστά και ομοιόμορφα, όμως δεν ισχύει το ίδιο όταν μόλις έχεις επιστρέψει από τη θάλασσα. Απόφυγε, λοιπόν, το scrub, μην χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι και αν έχεις τη δυνατότητα άφησε το σώμα σου να στεγνώσει φυσικά. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση, μην το ξεχνάς!

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)