Τα φρύδια είναι ο καθρέπτης του προσώπου μας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα διατηρούμε περιποιημένα και καλοσχηματισμένα. Κάποιες φορές, είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν ειδικό που θα γνωρίζει ακριβώς τι ταιριάζει στο πρόσωπό μας και τι όχι. Εάν, όμως, θέλεις να μάθεις πώς να βγάζεις τέλεια τα φρύδια σου μόνη σου, διάβασε τον ακόλουθο οδηγό!

Οι 5 βασικοί κανόνες για την αναλογία φρυδιών –ματιών που πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι εξής:

Κανόνας #1
Η αρχή των φρυδιών βρίσκεται πάντα επάνω από την εσωτερική γωνία των ματιών και προεκτείνεται σαν μία νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνά από τα πτερύγια της μύτης.

Κανόνας #2
Η εξωτερική άκρη τους βρίσκεται στην προέκταση της νοητής πλάγιας ευθείας που περνά από την εξωτερική γωνία των ματιών και τα πτερύγια της μύτης.

Κανόνας #3
Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να βρίσκεται στην νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνάει από την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού.

Κανόνας #4
Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο της ίριδας όταν τα μάτια είναι ανοιχτά.

Κανόνας #5
Η αρχή και το τέλος των φρυδιών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Εκτός από τα παραπάνω, όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα φρύδια για να φαίνονται περιποιημένα θα πρέπει στην αρχή τους να είναι πιο πλατιά και όσο επεκτείνονται να σβήνουν ομοιόμορφα, ενώ η πυκνότητα τους να είναι ίδια σε όλο το μήκος τους.

Ξεκινώντας, λοιπόν την αποτρίχωση των φρυδιών αφαιρούμε αρχικά τις τρίχες από την περιοχή της κάτω πλευράς ενώ από την επάνω μόνο όσες ξεφεύγουν από το σχήμα που επιθυμούμε να δώσουμε.
Συνεχίζουμε, με τις τρίχες στο εξωτερικό άκρο των φρυδιών με προσοχή για να μην μικρύνουμε υπερβολικά το μήκος του φρυδιού μας και κατόπιν απομακρύνουμε και τις τρίχες που βρίσκονται στο μεσόφρυο (ανάμεσα από τα φρύδια). Το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών θα μας βοηθήσει σε αυτήν την διαδικασία, καθώς χτενίζοντάς τα θα δούμε ποιες τρίχες περισσεύουν και βγαίνουν εκτός σχήματος.
Σε κάθε περίπτωση το σχήμα των φρυδιών μας είναι σκόπιμο να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου και να βρίσκεται σε αρμονία και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)