Ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος τώρα το καλοκαίρι, που το δέρμα μας ταλαιπωρείται από τον ήλιο, το αλάτι και τον ιδρώτα.

Συχνά οι γυναίκες εμπιστευόμαστε τα ινστιτούτα ομορφιάς για ένα βαθύ καθαρισμό και καλά κάνουμε αφού έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις να περιποιηθούν σωστά το δέρμα μας. Όμως αν βρείτε λίγο χρόνο και είστε σε beaute διάθεση μπορείτε να κάνετε και μόνες σας σπίτι. Για να καταφέρετε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό θα πρέπει να τηρήσετε με ευλάβεια τα παρακάτω βήματα:

1ο Βήμα: Γεμίστε το μπολ με καυτό νερό και σκύψτε από πάνω το κεφάλι σας κρατώντας μια πετσέτα. Ο τρόπος που θα κρατάτε την πετσέτα είναι τέτοιος ώστε να παγιδεύετε τον ατμό πάνω στο πρόσωπο σας.

2ο Βήμα: Στη συνέχεια, όταν το νερό κρυώσει, πάρτε το βαμβακερό ύφασμα και απλώστε το πρόσωπο σας αφού το στραγγίξετε καλά. Αφήστε το για ένα λεπτό στο πρόσωπο σας.

3ο Βήμα: Απολεπίστε το πρόσωπο σας δημιουργώντας ένα μείγμα με τις νιφάδες βρώμης και το αμυγδαλέλαιο. Τρίψτε το καλά με το μείγμα και μετά ξεβγάλετε το με κρύο νερό.

4ο Βήμα: Ανακατέψτε την μπανάνα μαζί με το αβοκάντο μέχρι να γίνουν μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπο σας σαν μάσκα προσώπου. Τοποθετήστε δύο φέτες αγγούρι στο πρόσωπό σας και ξαπλώστε για 5′.

5ο Βήμα: Ξεβγάλετε το πρόσωπο σας και πάρτε απαλά χαρτομάντιλα για να το στεγνώσετε.

6ο Βήμα: Ανακατέψτε 3 σταγόνες ροδέλαιο με 6 σταγόνες αμυγδαλέλαιο και απλώστε το μείγμα τους ως ενυδατική κρέμα. Στη συνέχεια ταμπονάρετε το πρόσωπο σας μ’ένα απαλό χαρντομάτηλο. Για εσάς που έχετε ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα, προτιμήστε να εφαρμόσετε την ελαφριά ενυδατική κρέμα σας για ενυδάτωση αντί για το παραπάνω μείγμα.

Τί πρέπει να ξέρετε…

O καθαρισμός προσώπου πονάει;
Σίγουρα δεν αποτελεί την πιο χαλαρωτική περιποίηση και σίγουρα δεν είναι εντελώς ανώδυνος, επιλέγοντας όμως επαγγελματίες αισθητικούς , εξασφαλίζετε σωστή τεχνική και εμπειρίες, με αποτέλεσμα ο καθαρισμός να μην τρομάζει και να αποτελεί μία αναγκαία , αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη διαδικασία.

Όταν κάνετε καθαρισμό το δέρμα ερεθίζεται και οι κοκκινίλες μπορεί να μείνουν για μέρες.
Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου μερικές γυναίκες παραπονιέται για επιπλοκές μετά από μία θεραπεία καθαρισμού. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν αυτό δεν πραγματοποιείται από επαγγελματίες και όταν δεν τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και υγιεινής. Για αυτό είναι σημαντική η προσεκτική επιλογή του σωστού επαγγελματία. Ειδικότερα όμως στον καθαρισμό, είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα μόλυνσης.

(Επισκέφθηκε 13 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)