Μπορεί ο χώρος σου να είναι πολύ περιορισμένος και το μικρό μπαλκόνι ή το κηπάκι να είναι η αδιάψευστη πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις κάθε ελπίδα. Άλλωστε το πράσινο σαν χρώμα… συμβολίζει την ελπίδα.

Μια γωνία με στρογγυλές τσιμεντένιες γλάστρες και φυτά με διαφορετική υφή, είναι μια πανέμορφη λύση για μικρό μπαλκόνι ή κήπο.

Έχουμε καταπιαστεί και στο παρελθόν με την πράσινη διακόσμηση με έξυπνο τρόπο. Είναι ζωτικό να κάνεις σχεδιάγραμμα και να εκμεταλλευτείς κάθετα τον χώρο μαζί με ορισμένα στοιχεία διακόσμησης ή άνεσης (τραπεζάκι για παράδειγμα). Αυτές οι 15 φωτογραφίες αποδεικνύουν πως αν υπάρχει θέληση, όλα είναι πιθανά.

Μια σκάλα διακόσμησης δημιουργεί μπόλικο κάθετο χώρο για να ακουμπήσεις ακόμα περισσότερα φυτά και να φτιάξεις την δική σου πράσινη γωνιά.

Καφάσια, φαναράκια, κλουβιά, διακοσμητική σκάλα και άλλα στοιχεία ρομαντικής και shabby chic διακόσμησης, δημιουργούν μια όμορφη κατάφυτη γωνιά με ανθεκτικά φυτά που θέλουν λίγο πότισμα.

Ένας πάγκος, κούνια από λυγαριά σχήματος αυγού κρεμασμένο από το ταβάνι και ένα καναπεδάκι σε λίγα τετραγωνικά, προσθέτουν θέσεις καθίσματος για 5 με 6 άτομα. Ο υπόλοιπος χώρος πλαισιώθηκε με τροπικά φυτά με ποικιλία υφής και φυλλωμάτων.

Η έξυπνη αυτή κατασκευή δημιούργησε ένα μπαρ που αγκαλιάζει το κάγκελο και στο κάτω μέρος της έχει θήκες για γλαστράκια. Πάνω βρίσκεται το πάσο και το είδος της κατασκευής είναι ιδιαίτερα σταθερό. Δύο πολυθρόνες και ένα τραπεζάκι, καλύπτουν το ζήτημα των θέσεων, ενώ το μικρό επιπλάκι προσφέρει θέσεις πάνω και κάτω για φυτά. Το φαναράκι, το ποτιστήρι και η ψάθινη θήκη γλάστρας αποτελούν μαζί με τον Βούδα το κερασάκι στην τούρτα.

Στο εικονιζόμενο deck επιλέχθηκαν πρωτότυπες ιδέες ως κασπώ, όπως το καφάσι, το καλάθι και τα βαρέλια που φιλοξενούν τις λεβάντας και τα άλλα φυτά. Ο πάγκος με τα μαξιλάρια και το τραπεζάκι, αποτελούν τις απαραίτητες προσθήκες άνεσης.

Σε ένα πολύ μικρό μπαλκόνι το τραπεζάκι τοποθετήθηκε στην γωνία με δύο καρέκλες, ενώ ο κήπος έγινε πιο ασφαλής με κοτετσόσυρμα. Για οικονομία χώρου οι περισσότερες γλάστρες τοποθετήθηκαν στα κάγκελα και το καφάσι, ενώ η πολυθρόνα ακαπούλκο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του χώρου.

Σε αυτό το μπαλκόνι με το ξύλινο πάτωμα προτιμήθηκαν mid-century έπιπλα ενώ οι ζαρντινιέρες φιλοξενούν φυτά με μικρές απαιτήσεις σε νερό και φροντίδα.

Σε μοντέρνο στυλ, αυτό το μπαλκόνι έχει ένα εκπληκτικό γκρι παρκέ και ένα υπέροχο σετ τραπεζαρίας κήπου μικρού μεγέθους. Καθώς τα φυτά που προτιμήθηκαν έχουν μικρές ανάγκες σε νερό, είναι πολύ πιθανό να φυτεύθηκαν κατευθείαν στις μεταλλικές γλάστρες.

Σε ελάχιστα τετραγωνικά τοποθετήθηκαν πάρα πολλές γλάστρες από διάφορα υλικά με έμφαση στο γρανίτη και το τσιμέντο. Το σετ τραπεζαρίας είναι μικρού μεγέθους, ενώ τα φυτά είναι διαφόρων ειδών και με πολύ διαφορετική υφή.

Τρία καφάσια φιλοξενούν πολλές διαφορετικές γλάστρες εύκολες στην συντήρηση. Το φανάρι και τα κασπώ των παχυφύτων λειτουργούν διακοσμητικά, αλλά και εδώ επιλέχθηκαν φυτά με διαφορετική υφή.

Σε ένα ξύλινο πάνελ κατασκευασμένο από διαφορετικούς τύπους ανακυκλωμένων σανίδων, έχουν τοποθετηθεί πολλές γρανιτένιες γλάστρες κάθετης φύτευσης. Τα πέτρινα εγχάρακτα κασπώ κάτω είναι το ίδιο μαγικά όπως και οι γλάστρες.

Τα μεγάλα φυτά είναι έξω εκτός από δύο που βρίσκονται στο θερμοκήπιο από την πλευρά του ήλιου. Στα δεξιά το θερμοκήπιο λειτουργεί ως φυτώριο για μικρότερα φυτά. Αυτή η φωτογραφία αποτελεί ένα μικρό πολύχρωμο έργο τέχνης.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 33 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)