Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας για τους τραυματιοφορείς στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου, οι οποίοι καταγγέλουν την "τραγική" υποστελέχωση που έχει δημιουργηθεί από την διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων μόνιμων προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις, τις παραιτήσεις εξαιτίας των απαραδέκτων συνθηκών εργασίας.

Όπως αναφέρουν, στο νοσοκομείο σήμερα εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων. Αριθμός που αντιστοιχεί κάτω από το μισό σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό. Όλη αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμη και διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων.

Νέες κινητοποιήσεις

"Καταγγέλλονται συνεχώς στο σωματείο μας το εργασιακό στρες, οι μυοσκελετικές και οσφυϊκές παθήσεις, καρδιακά και άλλα νοσήματα που έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα" τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, σημειώνοντας πως συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, προκηρύσσουν 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 6/7, 8πμ με 10πμ και Γενική Συνέλευση εργαζομένων και συμμετέχουν στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 12/7.

Οι τραυματιοφορείς διεκδικούν άμεσα:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του κλάδου.
Ταυτόχρονα άμεση μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων επικουρικών και ΟΑΕΔ σε αορίστου χρόνου. Οι συνάδελφοι αυτοί με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, στηρίζουν τα Νοσοκομεία. Τυχόν απόλυσή τους θα σημάνει αυτόματα κατάρρευση του συστήματος μεταφοράς και έγκαιρης πραγματοποίησης των εξετάσεων των ασθενών.

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)