Το ροχαλητό εκτός από "αισθητικής" μεριάς απότελεί μάλλον και σημαντικό πρόβλήμα υγείας όπως αυτές των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

Οι άντρες ροχαλίζουν σε ποσοστό 40% περίπου. Διπλάσιο από αυτό των γυναικών. Το πρόβλημα εντείνεται αν πίνουν αλκοόλ, αν έχουν παραπανίσια κιλά ή άπνοια ύπνου.

Όσοι ροχαλίζουν πρέπει να εξεταστούν, προκειμένου να αναλυθεί η αναπνοή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου και να ελεγχθεί η πιθανότητα άπνοιας ύπνου. Για το σταμάτημα του ροχαλητού οι γιατροί συνιστούν ύπνο στη μια πλευρά, τη χρήση ρινικών αυτοκόλλητων και την απώλεια κιλών ενώ για όσους υποφέρουν από άπνοια ύπνου, ίσως προταθεί η χρήση ειδικής μάσκας CPAP, η οποία σας διοχετεύει πεπιεσμένο αέρα καθώς κοιμάστε.

Σε σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008, έδειξε πως οι καρδιακοί παλμοί μιας ομάδας υπέρβαρων νέων αντρών που υπέφεραν από αποφρακτική άπνοια ύπνου έπεφταν δυσκολότερα σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά την άσκηση, σε σχέση με τους παλμούς άλλων αντρών ίδιας ηλικίας που δεν είχαν την πάθηση αυτη. 
Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)