Για την Καθαρά Δευτέρα δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ούτε θα κλείσουν πάρκα και πλατείες.

Ωστόσο δεν προβλέπεται μετακίνηση με τον κωδικό 6 εκτός δήμου ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χλμ και θα υπάρχει σαφής σύσταση για αποφυγή των συνωστισμών.

Με λίγα λόγια θα μπορούμε να πετάξουμε χαρταετό στέλνοντας μήνυμα με τον κωδικό 6 αλλά μόνο κοντά στην κατοικία μας και αποφεύγοντας το συνωστισμό.

Από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός είπε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος και πως έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες εβδομάδες. Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Άλλες 4 περιφερειακές ενότητες και 5 δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown λόγω της αυξημένης διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε βαθύ κόκκινο οι Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων. 

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν για ακόμη μια Παρασκευή, έχοντας αυτή τη φορά μπροστά τους την ανεξέλεγκτη αύξηση των διασωληνωμένων, την περαιτέρω εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.
Φοβούνται τόσο πιθανή διασπορά κατά το σαρακοστιανό τραπέζι εάν δεν τηρηθούν οι περιορισμοί στα άτομα, όσο και εικόνες συνωστισμού στα κοντινά πάρκα και τις πλατείες για το πέταγμα του αετού.

Για τον λόγο αυτό, στην ενημέρωση το απόγευμα στην Αριστοτέλους, αναμένεται να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν για ακόμη μια φορά τα μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης, γνωρίζοντας ωστόσο την εμφανή κόπωση από το διαρκές lockdown και τις συνεχείς αλλαγές στους περιορισμούς.

Όπως και να έχει, η παράταση του lockdown στην Αθήνα έχει ήδη “κλειδώσει”.

Σημειώνεται πως χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων στην επικράτεια ήταν 506. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας 501 (ημερήσια μεταβολή +13%) και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου 408 ασθενείς.

Από τον έλεγχο των 400 δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ, αναδείχθηκαν συνολικά 371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 2 δείγματα με το στέλεχος υπό διερεύνηση (Variant Under Investigation – VUI) B.1.1.318 . Από τα 371 δείγματα με στελέχη VOC, τα 368 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη και 3 δείγματα με τη νοτιοαφρικανική.

 

madata.gr

Πηγή: typoskritis.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)