Χρησιμοποιείτε το κινητό σας στην τουαλέτα; Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κίνδυνους που μπορεί να κρύβει αυτή η αθώα δραστηριότητα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε το παραδέχονται είτε όχι, χρησιμοποιούν το κινητό τους στην τουαλέτα. Ο γαστρεντερολόγος  Zόζεφ Σαλμπάμ προειδοποιεί αυτούς που το κάνουν για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει στην υγεία αυτή η κατά τα άλλα αθώα συνήθεια.

Εκτός από τους λόγους υγιεινής που μπορεί να σας είναι και προφανείς, ο γαστρεντερολόγος αναφέρει ότι με το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας στην τουαλέτα παρατείνετε την ώρα που κάθεστε στη λεκάνη, κάτι που καταπονεί το γαστρεντερικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο γαστρεντερολόγος η παρατεταμένη παραμονή σας στην λεκάνη μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όπως για παράδειγμα να αυξήσει τις πιθανότητες για αιμορροΐδες, μικρά ογκίδια δηλαδή του πρωκτού γεμάτα με αίμα που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και σημαντικά προβλήματα όπως αιμορραγία και πόνο.

Όπως προαναφέρθηκε, με το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας στην τουαλέτα αυξάνονται τα βακτήρια στο κινητό σας τα οποία αργότερα μεταφέρετε και σε άλλες επιφάνειές ή και στον οργανισμό σας.

Ο γιατρός σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα του Tik Tok αναφέρει πως ο χρόνος που θα πρέπει να περνάτε στην λεκάνη θα πρέπει να είναι σύντομος και χωρίς δυσκολίες . Αν για κάποιο λόγο δυσκολεύεστε ο γιατρός προτείνει να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντικείμενο που θα φέρει τα πόδια σας σε μία πιο ψηλή θέση, ώστε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων.

Ακόμα, προτείνει να εντάξετε στην καθημερινότητα σας φρούτα και λαχανικά με φυτικές ίνες όπως τα μήλα, τα αχλάδια και το ακτινίδιο, αλλά και να πίνετε πολύ νερό. Τέλος, αναφέρει ότι το κινητό του μέσου ανθρώπου είναι πιο βρώμικο και από τις δημόσιες τουαλέτες.

Πηγή: oloygeia.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)