Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο και βασικότερο βήμα της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι βέβαιες ότι καθαρίζουν σωστά το πρόσωπό τους. Επιλέγουν το κατάλληλο προϊόν; Το εφαρμόζουν σωστά και αρκετά συχνά; Μήπως το παρακάνουν; Δες τα μυστικά για υγιή επιδερμίδα.

Η επιλογή του σωστού προϊόντος

Το κριτήριο για να αγοράσεις ένα προϊόν καθαρισμού πρέπει να είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου. Ακόμη κι αν αγαπάς τις πλούσιες κρεμώδεις υφές, είναι καλό να τις αποφεύγεις αν έχεις λιπαρό δέρμα και να προτιμάς ένα δροσερό τζελ, που, εκτός από τους ρύπους και το μακιγιάζ, απομακρύνει και το περιττό σμήγμα. Αν, αντίθετα, έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν καθαρισμού με πλούσια υφή balm, κρέμας ή λαδιού. Τέλος, αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, επένδυσε σε εξειδικευμένα προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και απόφυγε τους πειραματισμούς.

Η συχνότητα

Και σε αυτή την περίπτωση τον πρωτεύοντα ρόλο παίζει ο τύπος δέρματος και όχι τα διάφορα trends που επικρατούν κατά καιρούς στην περιποίηση. Έτσι, αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή, ευαίσθητη ή αφυδατωμένη, είναι πιο σωστό να την καθαρίζεις μία φορά, στο τέλος της ημέρας, ώστε να αφαιρείς ρύπους και μακιγιάζ. Το πρωί δε χρειάζεται να την ξανακαθαρίζεις, ειδικά αν νιώθεις πως σε τραβάει. Αν όμως έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ο καθαρισμός πρωί και βράδυ είναι απαραίτητος για τον περιορισμό του περιττού σμήγματος. Τέλος, αν έχεις κανονική επιδερμίδα, τότε μπορείς να προσαρμόζεις τη διαδικασία του καθαρισμού ανάλογα με τις ανάγκες της και τον τρόπο ζωής σου.

Τα λάθη που κάνεις

Το σημαντικότερο λάθος που γίνεται στον καθαρισμό είναι η επιλογή προϊόντων με πολύ επιθετικές συνθέσεις. Ακόμη και η λιπαρή επιδερμίδα, η οποία χρειάζεται βαθύ καθαρισμό, δεν πρέπει ποτέ να αφυδατώνεται. Γι’ αυτό, το προϊόν που επιλέγεις πρέπει να σέβεται τον δερματικό φραγμό και να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες. Ιδανικά, μπορείς να χρησιμοποιείς μια κρέμα καθαρισμού και απολέπισης ώστε να απομακρύνεις ρύπους και σμήγμα χωρίς να αφυδατώνεις την επιδερμίδα. Ένα άλλο συχνό λάθος είναι η χρήση νερών micellar για τον καθημερινό καθαρισμό. Τα νερά micellar είναι ιδιαίτερα πρακτικά και αφαιρούν πολύ σωστά το μακιγιάζ, όμως δεν αρκούν για τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας. Γι’ αυτό και η χρήση τους είναι καλό να συνοδεύεται με ένα κλασικό προϊόν καθαρισμού, το οποίο θα αφαιρείς με νερό. Αν νιώθεις πως το έχεις παρακάνει με τον καθαρισμό και η επιδερμίδα σου εμφανίζει ερυθρότητα και ερεθισμούς, δοκίμασε ένα προϊόν με υφή ελαίου, το οποίο θα καταπραΰνει το δέρμα σου και δε θα το επιβαρύνει παρά την πλούσια σύνθεσή του.

ilovestyle.com

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)