Συστατικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, σε σκόνη
12 φρέσκα σύκα, κομμένα στα 4
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μίξερ ή πολυμηχάνημα, χτυπάς τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστεί ένα λευκό μείγμα. Προσθέτεις ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζεις να ομογενοποιείς.
Ενσωματώνεις το αλεύρι, την κανέλα και το κονιάκ, φτιάχνοντας το τελικό σου μείγμα.
Βουτυρώνεις μία φόρμα κέικ, ρίχνεις ελάχιστο αλευράκι και περιχύνεις ομοιόμορφα το μείγμα σου στη φόρμα.
Κόβεις τα σύκα και τα απλώνεις από πάνω.
Μεταφέρεις το γλυκό στο ψυγείο για 45 λεπτά και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ψήνεις για 50 λεπτά στη συγκεκριμένη θερμοκρασία.
Αφήνεις να έρθεις σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε κομμάτια.

tlife.gr

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)