Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών που προειδοποιούν ότι αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχουμε χτίσει το τοίχος ανοσίας, τότε θα δούμε διπλασιασμό των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι περιμένοντας να χτυπήσει το φθινόπωρο το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα.

Ήδη, τα στοιχεία προκαλούν τεράστια ανησυχία, καθώς ενδέχεται εάν δεν προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός, αρχές Οκτωβρίου τα κρούσματα να διπλασιαστούν.

Ο αντίκτυπος της ανέμελης καλοκαιρινής σεζόν θα αποτυπωθεί άμεσα στο σύστημα υγείας προειδοποιούν οι ειδικοί.

«Ασπίδα» ο εμβολιασμός
Οι ειδικοί έχουν θέσει ως στόχο να εμβολιαστούν τουλάχιστον 7 εκατομμύρια Έλληνες μέχρι τον επόμενο μήνα έτσι ώστε να μην υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας. Αν και τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σε δυο εβδομάδες ανοίγουν και τα σχολεία, με μάσκες, αντισηπτικά και τεστ τα οποία ίσως δεν σταθούν αρκετά για να προστατεύσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο σελφ τεστ την εβδομάδα, ενώ όσοι από το διδακτικό προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν οι ίδιοι τα τεστ.

mega.com

 

Πηγή: kritipress.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)