Αν ανήκετε στο προνομιούχο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που οι φτέρνες τους παραμένουν μαλακές βρέξει/χιονίσει/καλοκαιριάσει, τότε σας συγχαίρουμε (και σας ζηλεύουμε) γι’ αυτή τη γονιδιακή υπεροχή.

Διότι, από την άλλη μεριά, βρισκόμαστε όλες οι υπόλοιπες γυναίκες που λίγο να παραμελήσουν το ραντεβού τους για πεντικιούρ και απολέπιση, οι φτέρνες αρχίζουν να μοιάζουν με τον τρίφτη της κουζίνας.

Πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι με την άμμο, τα σανδάλια, το ατελείωτο περπάτημα κουβάλημα και βάρος που επιβαρύνουν τις φτέρνες μας, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των διακοπών να είναι σκληρές, γεμάτες μικρές ανοιχτές πληγές και φουσκάλες δημιουργώντας δυσφορία στην περιοχή των ποδιών.

Διάβασε παρακάτω τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις οπωσδήποτε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από τις διακοπές, καθώς και απαραίτητα μια φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Ποδόλουτρο

Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία. Το ποδόλουτρο βοηθάει στην αποτοξίνωση όλου του σώματος, στους μύκητες και την δυσοσμία αλλά και στην χαλάρωση όλου του σώματος.

Απολέπιση
Τρίψε τις σκληρές και άγριες περιοχές με μια ειδική λίμα, τη λεγόμενη ράσπα, και λείανε τις φτέρνες σου. Έπειτα, απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί σε αυτές κάνονας ελαφρύ μασάζ με ένα απαλό scrub που μπορείς να φτιάξεις η ίδια με υλικά από το σπίτι
Θα χρειαστείς:
Αλάτι
Λάδι καρύδας
Φτιάξε ένα πηχτό μείγμα που αλείφεται εύκολα και τρίψε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που έχουν περισσότερο ανάγκη. Σκούπισε ταμποναριστά τα άκρα σου με μια ζεστή πετσέτα.

Ενυδάτωση
Το πιο σημαντικό βήμα! Δώσε μια μαλακή αίσθηση στις φτέρνες σου με λάδι καρύδας και αμυγδαλέλαιο, ανακάτεψε μαζί τα δύο έλαια, κάνε απαλό μασάζ για περίπου εφτά λεπτά για να χαλαρώσουν οι φτέρνες τέλος φόρες κάλτσες το βράδυ και κοιμήσου με αυτές.
Το επόμενο πρωί ξέβγαλε και επανέλαβε για έξι μέρες ή για όσες μέρες νιώθεις πως το χρειάζεσαι. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 16 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)