Πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να προσπαθούμε ξανά και ξανά, για κάτι το οποίο έχει τελειώσει. Είναι η ελπίδα, είναι η θέληση, είναι η ζωή που μπορεί να είχες φανταστεί με έναν άνθρωπο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σε κρατούν σε έναν φαύλο κύκλο δυστυχίας σε μια σχέση. Και ακόμη χειρότερα, όταν οι δύσκολες συνειδητοποιήσεις καθυστερούν, χάνεις πολύτιμο χρόνο.

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι μια σχέση, καλώς ή κακώς, έχει λήξει; Ποια σημάδια εκφράζουν πως πλέον, είναι ώρα να μην πιέζουμε καταστάσεις, οι οποίες δεν λειτουργούν; Γιατί πολύ απλά, υπάρχουν και αυτά μέσα στη πορεία της ζωής. Υπάρχουν δηλαδή καταστάσεις που όσο και αν τις επιθυμούμε, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Σύμφωνα με ειδικούς τα σημάδια που μπορούν να μας προϊδεάσουν για μια τέτοια κατάσταση είναι:

Έχετε ξανά και ξανά τους ίδιους τσακωμούς με πολλά θέματα να μένουν άλυτα
Ορισμένες παρεξηγήσεις και προβλήματα δεν λύνονται έτσι απλά. Θέλουν τον χρόνο τους και την προσπάθεια τους. Χρειάζονται περισσότερη συζήτηση και πιο ουσιαστική προσέγγιση. Ωστόσο αν οι τσακωμοί μένουν στο ίδιο επίπεδο, γίνονται ξανά και ξανά, και νιώθεις πως βρίσκεστε σε αδιέξοδο, με πολλά θέματα να μένουν τελικά άλυτα -τότε ίσως υπάρχουν ασυμφωνίες που δεν ξεπερνιούνται.

Η σχέση μοιάζει με rollercoaster
Μια πάνω, μια κάτω. Την μια ημέρα μπορεί να νιώθεις αγάπη και έρωτα και την αμέσως επόμενη, τσακωμούς και συζητήσεις για χωρισμούς. Όταν αυτό το μοτίβο συμβαίνει τακτικά, τότε τα πράγματα δεν είναι και πάρα πολύ καλά. Ανεξαρτήτως προβλημάτων είναι σημαντικό να νιώθετε ασφαλείς σε μια σχέση, ασφαλείς να συζητήσετε τα πάντα από μια πλευρά προθυμίας για λύσεις και όχι από μια πλευρά εγωισμού.

Παρά τις προσπάθειες, δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο, ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις

Ακόμη και αν έχεις ζητήσει την εμπιστοσύνη του, ή εκείνος ζητά τη δική σου, αλλά εσύ δυσκολεύεσαι να πιστέψεις τόσο τα λόγια του, όσο και τις πράξεις του, και οι αμφιβολίες σου είναι εκεί και έντονες, τότε αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό red flag στη σχέση σας.

Δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία
Είναι η βάση όλων. Αν δεν υπάρξει σωστή επικοινωνία, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε συναισθηματική κάλυψη, ούτε και σεξουαλική χημεία. Μιλώντας για σωστή επικοινωνία σημαίνει πως εκφράζεσαι ειλικρινά για αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις χωρίς να δέχεσαι κριτική από τον σύντροφο σου. Μη διστάσεις να εκφράσεις με σεβασμό σκέψεις, επιθυμίες, φοβίες και ό,τι άλλο σε απασχολεί με έναν τρόπο που έχει σκοπό να σας φέρει πιο κοντά. Αν όμως η απόσταση ανάμεσα σας παραμένει και δεν μικραίνει, τότε μάλλον είναι πολύ αργά.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 1 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)