Το κούρεμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον για μία σγουρομάλλα, που αντικειμενικά έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ όλων των άλλων, το θέμα της υφής, αλλά και του μήκους στα μαλλιά της. Γιατί, πόσες φορές δεν έχει τύχει, να διαπιστώσεις δύο- τρεις μέρες μετά το κούρεμα, όταν λούσεις τα σγουρά μαλλιά σου, πως δεν στρώνουν καλά;

Τα μαλλιά κάθε γυναίκας είναι ξεχωριστά- έχουν διαφορετική υφή, παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι hair experts που καταλήγουν πως η κίνηση- ματ που μπορεί να κάνει τη διαφορά ειδικά στο κούρεμα σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά είναι το dry cutting aka το να κουρευτείς, δηλαδή, με στεγνά μαλλιά.

Γιατί πρέπει να κουρεύεις τα σγουρά μαλλιά σου ενώ είναι στεγνά;

Αρχικά, κερδίζεις χρόνο, ιδιαίτερα αν πας λουσμένη. Το χρόνο που θα έπρεπε να περιμένεις στο κομμωτήριο για να λουστείς, να βάλεις μάσκα ή να κάνεις θεραπεία πιο πριν. (Αυτό βέβαια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν μπορείς να κάνεις λούσιμο- φορμάρισμα ακριβώς μετά το κούρεμα).

Το βασικότερο βέβαια πλεονέκτημα του dry cutting είναι η αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων aka ένα λιγότερο σοκαριστικό κούρεμα. Το κούρεμα γίνεται πάνω στη φυσική υφή των μαλλιών, βλέποντας τη μπούκλα στο πραγματικό της μήκος και σχήμα. Έτσι, τόσο ο κομμωτής όσο και η πελάτισσα μπορούν να δουν τις όποιες αλλαγές, όπως θα είναι στο τελικό hair look, κάνοντας πάνω εκεί τις παρατηρήσεις και τις διορθώσεις τους. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, εκτός από επιθυμητό μήκος, αποφεύγονται λάθη στο σχήμα του κουρέματος, μιας και τα σγουρά/ σπαστά μαλλιά έχουν τη δική τους ιδιομορφία και ο όγκος ή η πυκνότητα των μαλλιών δεν είναι πάντα εύκολα ορατά όταν είναι βρεγμένα.

Last but not least, η επιλογή του hair expert είναι εξίσου σημαντική. Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά προϊόντα hairstyling από κρέμες έως μους ή τζελ. Ο σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσεις το επιθυμητό κούρεμα είναι να εμπιστευτείς έναν έμπειρο κομμωτή πάνω στα σγουρά μαλλιά.

jenny.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)