Αρκετοί άνθρωποι ψάχνουν με αγωνία να βρουν τον επόμενο σύντροφο τους χωρίς να έχουν υπολογίσει ότι ίσως οι ίδιοι δεν είναι έτοιμοι για δέσμευση. Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε διαθέσιμοι για μία νέα σχέση αλλά αυτό δεν είναι πάντα η αλήθεια.

Στην πραγματικότητα μπορεί να θέλετε πολύ έναν/μία σύντροφο για να μοιραστείτε πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε και έτοιμοι να προσφέρετε σε μία νέα σχέση.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι πραγματικά δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μία νέα ερωτική σχέση.

6 σημάδια ότι δεν είστε έτοιμοι για μία νέα ερωτική σχέση

Σας ελκύει πάντα το λάθος άτομο
Προσπαθείτε να «φτιάξετε» τον/την σύντροφο
Νομίζετε ότι μια σχέση θα σας ολοκληρώσει
Περνάτε πολύ χρόνο αναζητώντας αγάπη
Έχετε «βαρίδια» από προηγούμενη σχέση
Δεν νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου
Σας ελκύει πάντα το λάθος άτομο

Κάθε φορά, το άτομο που σας ελκύει δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό με το οποίο θα έπρεπε να είστε. Παρόλο που υπάρχουν σημάδια ότι το άτομο αυτό δεν σας ταιριάζει εσείς επιλέγετε να μην τα λαμβάνετε υπόψη. Τρέχετε πίσω από αυτό το άτομο μέχρι λίγο καιρό μετά να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι το κατάλληλο για εσάς.

Προσπαθείτε να «φτιάξετε» τον/την σύντροφο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να μπουν σε μία σχέση παρά τα προβλήματα που βλέπουν και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον/την σύντροφο τους. Αυτό σχεδόν πάντα είναι η τέλεια συνταγή για να καταλήξει σε δράμα. Οι γυναίκες κυρίως είναι αυτές που βρίσκουν κάποιον, ο οποίος είναι δυσλειτουργικός και προσπαθούν να τον σώσουν. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι η σύντροφος του και εντελώς διαφορετικό να είσαι η ψυχολόγος του.

Νομίζετε ότι μια σχέση θα σας ολοκληρώσει

Αν και αυτό ακούγεται υπέροχο σε μια ταινία του Χόλιγουντ ή σε ένα βιβλίο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Δεν πρέπει να αναζητάτε κάποιον που θα γεμίσει τα κενά στην ζωή σας και θα σας ολοκληρώσει. Οι ειδικοί προτείνουν να προσπαθήσετε να είστε αυτάρκεις και χαρούμενοι μόνοι σας. Ο σύντροφος πρέπει να λειτουργήσει προσθετικά και όχι συμπληρωματικά στην ευτυχία σας.

Περνάτε πολύ χρόνο αναζητώντας αγάπη

Εάν θέλετε να συναντήσετε το κατάλληλο άτομο τότε ίσως ξοδεύετε πολύ χρόνο στην προσπάθεια. Υπάρχει η περίπτωση να ξεχνάτε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και χόμπι που δεν έχουν καμία σχέση με την αναζήτηση της αγάπης. Προσπαθήστε, λοιπόν, να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί και όχι μόνο ότι πιστεύετε ότι θα φέρει το κατάλληλο άτομο στην ζωή σας.

Έχετε «βαρίδια» από προηγούμενη σχέση

Εάν δεν έχετε αντιμετωπίσει πραγματικά και διεξοδικά κανένα από τα συναισθηματικά «βαρίδια» που σας άφησε η προηγούμενη σχέση σας τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπείτε σε μία νέα σχέση. Μέχρι να αντιμετωπίσετε αυτά τα «βαρίδια» όλες οι σχέσεις που θα κάνετε απλά θα τελειώνουν άδοξα. Κανείς δεν είναι σε θέση να σας αποσπάσει την προσοχή από τον/την πρώην σας εάν εσείς δεν θέλετε να προχωρήσετε.

Δεν νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου

Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τον εαυτό και τις συμπεριφορές σας προκειμένου να αρέσετε ή να γίνετε αυτό που πιστεύετε ότι ψάχνει κάποιος/α που σας αρέσει. Ίσως θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο για το αν το άλλο άτομο είναι ακριβώς αυτό που θέλετε εσείς ή όχι.

Επίλογος

Ποτέ δεν είναι εύκολη η αναζήτηση συντρόφου. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε ότι πρώτα θα πρέπει να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας πριν επιχειρήσετε να δεσμευτείτε σε μία νέα σχέση. Αν δεν είστε έτοιμοι δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι καλό να το γνωρίζετε.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 26 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)