Για πολλούς τα βιβλία αποτελούν μέρος της περιουσίας τους. Από το να τα έχετε στοιβαγμένα σε μία βιβλιοθήκη, λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να τα «εκμεταλλευτείτε» και πιο πρακτικά, χρησιμοποιώντας τα ως μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας και κάνοντας την ενέργειά τους να σας διοχετεύει την ηρεμία και την παρηγοριά που εκπέμπουν.

Πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στους χώρους σας εύκολα και γρήγορα; Οι τρόποι που ακολουθούν μπορεί να μην είχαν περάσει καν από το μυαλό σας.

Στοίβες στο πάτωμα

Για ένα πιο ενδιαφέρον διακοσμητικό εφέ πάρτε αρκετά από τα βιβλία σας και τοποθετήστε τα στο πάτωμα. Πλαισώστε τα με φυτά, λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα όπως μία μαξιλάρα, ένα μικρό τραπεζάκι με κεριά κ.α. και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει.

Διακοσμητική βιβλιοθήκη

Επιλέξτε ένα έπιπλο με τρία ράφια, για παράδειγμα, και γεμίστε το με βιβλία. Στην πάνω πάνω επιφάνεια μην τοποθετήσετε βιβλία αλλά άλλα αντικείμενα, όπως έναν καθρέπτη, κεριά, λουλούδια, φωτογραφίες. Χρησιμοποιείστε με λίγα λόγια την βιβλιοθήκη ως έπιπλο.

Βιβλία ως διακοσμητικά αντικείμενα

Χωρίστε τα ανά χρώμα και χρησιμοποιήστε τρία- τέσσερα μαζί για να διακοσμήσετε το κομοδίνο σας, το τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία ή οποιαδήποτε άλλη γωνιά του σπιτιού από την οποία σας λείπει κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο.

Βάσεις για λουλούδια και φυτά

Χρησιμοποιήστε τα βιβλία ως βάσεις για να τοποθετήσετε πάνω τους διάφανα βάζα με λουλούδια ή ψάθινα καλάθια με φυτά. Το σοφιστικέ αποτέλεσμα το έχετε στο τσεπάκι σας!

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 4 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)