Πολλές φορές τα σπυράκια έχουν την τάση να εμφανίζονται στα πιο ακατάλληλα σημεία τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Σίγουρα θα σου έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά να σπάσεις αυτό το ενοχλητικό παρείσακτο στοιχείο, επιθυμώντας να το απομακρύνεις το συντομότερο δυνατό από το πρόσωπό σου.

Βέβαια, πρέπει να γνωρίζεις πως σπάζοντας ένα σπυράκι κάνεις περισσότερο κακό αφού τα βακτήρια θα κατακλύσουν την επιδερμίδα σου προκαλώντας ακόμη πιο πολλή ακμή. Επιπλέον ρισκάρεις να προκαλέσεις σημάδια, αλλά και ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή.

Αν, ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρατηθείς, δες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις την περιοχή με ένα ήπιο cleanser gel για να απομακρύνεις ρύπους και λιπαρότητα.

Στη συνέχεια σου προτείνουμε, να εφαρμόσεις ένα acne patch, το οποίο εκτός από το ότι θα σε αποτρέψει να ακουμπήσεις το σπυράκι ξανά, θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας μεταξύ της ακμής και του περιβάλλοντος.

Για να μειώσεις τυχόν υπερμελάγχρωση εμπιστεύσου προϊόντα με σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ, που θα καθαρίσουν σε βάθος τους πόρους και θα κάνουν χημική απολέπιση. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς την εφαρμογή του αντηλιακού, καθώς τα συστατικά αυτά προκαλούν φωτοευαισθησία.
 

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)