Πολλές φορές στο σεξ υπάρχει πόνος. Κάποιες φορές υπάρχει λογική εξήγηση και δεν σημαίνει κάτι σοβαρό. Πότε όμως πρέπει να μας ανησυχήσει ο πόνος στην επαφή;

1. Ξηρότητα του κόλπου

Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα. Παράγοντες όπως το στάδιο του κύκλου της περιόδου ή η μέθοδος αντισύλληψης που επιλέγει το ζευγάρι μπορεί να ευθύνονται για την ελλιπή λίπανση του κόλπου. Η χρήση λιπαντικού είναι στην περίπτωση αυτή μια εύκολη λύση για να αποφευχθεί ο πόνος και ο ερεθισμός των γεννητικών οργάνων.

2. Εκτενής αιμορραγία

Δεν είναι ανησυχητικό να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του σεξ ίχνη αίματος, όμως η εκτενής αιμορραγία δεν είναι φυσιολογική. Εάν, για παράδειγμα, η ροή αίματος είναι αρκετά μεγάλη ώστε το αίμα να κυλά εσωτερικά στους μηρούς, επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη στο γιατρό. Η αιμορραγία μπορεί να οφείλεται σε εσωτερική ρήξη του κόλπου, κατάσταση που συνοδεύεται από έντονους πόνους.

3. Τσούξιμο

Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα. Μπορεί να οφείλεται σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής που περιέχουν αρώματα ή άλλα συστατικά που προκαλούν ερεθισμούς. Εάν δεν χρησιμοποιείτε εσείς κάποιο προϊόν που σας προκαλεί ενοχλήσεις, ρωτήστε το σύντροφό σας τι προϊόντα χρησιμοποιεί. Επίσης, το ξύρισμα είναι μια άλλη συνηθισμένη αιτία, καθώς όταν αρχίζουν να φυτρώνουν οι καινούργιες τρίχες είναι αρκετά τραχιές και μπορεί να τραυματίσουν ελαφρώς την ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Για άμεση ανακούφιση και μέχρι να επισκεφθείτε το γιατρό (εάν οι ενοχλήσεις επιμένουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες), τοποθετήστε επάνω στο ευαίσθητο σημείο μια δροσερή κομπρέσα.

4. Κράμπες

Και οι κράμπες είναι ένα αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του σεξ. Η αίσθηση που έχει η γυναίκα είναι ότι εσωτερικά του κόλπου οι μύες συσπώνται ή είναι «πιασμένοι». Μια πιθανή αιτία του συμπτώματος είναι οι προσταγλαδίνες, ουσίες που περιέχει το ανδρικό σπέρμα. Οι προσταγλαδίνες βρίσκονται τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο σώμα, ωστόσο η «έξτρα δόση» που λαμβάνει η γυναίκα μέσω του σπέρματος μπορεί να πυροδοτήσει τις μυϊκές συσπάσεις. Η κράμπα μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης αίματος στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια του σεξ, όταν η ερωτική πράξη δεν ολοκληρώνεται με έναν οργασμό. Εάν οι κράμπες επιμένουν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς μπορεί να αποτελούν ένδειξη για κύστη στην ωοθήκη.

πηγή: tromaktiko.gr

 
(Επισκέφθηκε 16 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)