Σωστή διατροφή δεν είναι μόνο να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά. Σωστή διατροφή είναι να ξέρουμε και πως να διαχειριστούμε σωστά τα τρόφιμα μας ώστε να μένουν φρέσκα και υγιεινά. Για παράδειγμα… ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο.

Δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για αποθήκευση στην ψύξη. Κάποια μπορεί να αλλοιώνται σε γεύση, υφή και θρεπτική αξία όταν διατηρούνται στο ψυγείο.Διατροφή: Τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο

Ντομάτες
Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο ψυγείο μπορούν να αλλοιώσουν την υφή και τη γεύση των ντοματών. Κράτησε τις στον πάγκο, κατά προτίμηση σε μπολ ή καλάθι.

Πατάτες

Η αποθήκευση των πατατών στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει τη μετατροπή των αμύλων επηρεάζοντας τη γεύση και την υφή τους. Αντ’ αυτού, αποθηκεύσαι τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μακριά από κρεμμύδια.

Κρεμμύδια

Η υγρασία στο ψυγείο μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια μαλακά και μουχλιασμένα. Τα κρεμμύδια τα πάνε καλύτερα σε ένα δροσερό, ξηρό περιβάλλον με καλή κυκλοφορία του αέρα.

Σκόρδο
Η ψύξη μπορεί να προκαλέσει το σκόρδο να βλαστήσει και να γίνει λαστιχένιο. Αποθήκευσε το σκόρδο σε δροσερό, ξηρό μέρος με καλό εξαερισμό, όπως μια σακούλα ή ένα καλάθι με πλέγμα.

Αβοκάντο

Ενώ συνηθίζεται να ωριμάζουν τα αβοκάντο στον πάγκο, μόλις ωριμάσουν, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύεις στο ψυγείο. Ωστόσο, αν έχεις ένα ολόκληρο, άγουρο αβοκάντο, κράτησε το έξω μέχρι να ωριμάσει.

Ψωμί
Η ψύξη του ψωμιού στο ψυγείο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποξήρανσης. Αντ’ αυτού, αποθήκευσε το σε δροσερό, ξηρό μέρος ή κατάψυξε το για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μέλι
Το μέλι έχει φυσικά συντηρητικά και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οπότε δεν απαιτεί ψύξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν κρυστάλλωση του μελιού, γι’ αυτό διατηρήσε το σε ένα ντουλάπι.

Καφές
Ο καφές απορροφά τις οσμές στο ψυγείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη γεύση του. Αποθήκευσε τους κόκκους ή το κατακάθι του καφέ σε αεροστεγές δοχείο σε ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι.

Ελαιόλαδο
Ενώ το ελαιόλαδο δεν αλλοιώνεται στο ψυγείο, μπορεί να στερεοποιηθεί και να θολώσει. Διατήρησε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μακριά από τη θερμότητα και το φως.

Πεπόνια

Τα ολόκληρα πεπόνια πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κοπούν. Μόλις κοπούν σε φέτες, βάλε στο ψυγείο τις υπόλοιπες μερίδες

.healthview.

(Επισκέφθηκε 2 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)