Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. τσαγιού μίνι μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/3 φλ. τσαγιού πεκάν, καβουρδισμένα
1/3 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το βαλσάμικο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το ξύδι να πήξει και να μειωθεί στο μισό, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φράουλες, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το αβοκάντο, τα πεκάν και το βασιλικό σε ένα ρηχό μπολ ή πιατέλα. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε απαλά και περιχύστε με το μειωμένο βαλσάμικο.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)