Υλικά
4 κ. σ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού στο βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ρύζι, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και ανακατέψτε την παρμεζάνα, τον αρακά, το πιπέρι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο αρακάς. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και πιέστε το μισό χυμό στο ριζότο -ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.
newsbeast.gr