Υλικά

2 κ. σ. ξύδι
1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ζάταρ (za’atar)
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
5 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
350 γρ. τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες
2 καρδιές μαρούλι χοντροκομμένες
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το za’atar, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση γκριλ), προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά και ψήστε το χαλούμι, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
Βήμα 3
Προσθέστε το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές στο dressing και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με το ψητό χαλούμι.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 31 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)