Υλικά
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
1 κ. σ. χυμό λάιμ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
Φέτες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.
Βήμα 3
Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.
Βήμα 5
Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Βήμα 6
Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.
newsbeast.gr