Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
2 κ. σ. ξηρό σέρι
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
4 φέτες τυρί προβολόνε
2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 6 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)