Τα δείπνα τείνουν να είναι ένα δράμα σε πολλά νοικοκυριά. Υπάρχουν φορές που μετά από μια έντονη ημέρα εργασίας είναι δύσκολο να είσαι συγκρατημένος το βράδυ και να μην φας ένα νόστιμο αλλά ταυτόχρονα και θερμιδογόνο σνακ. Αλλά είναι γνωστό ότι είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνετε για ύπνο με ήρεμο στομάχι και τα φρούτα μπορούν να σας βοηθήσουν.

Όταν η πείνα χτυπάει το βράδυ, λοιπόν, μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν ότι η κατανάλωση φρούτων είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να αποφύγουν έναν κακό ύπνο και, παρεμπιπτόντως, για να μην πάρουν βάρος. Ωστόσο, το να τρώτε μόνο φρούτα για βραδινό δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται: δεν είναι όλα τα φρούτα εξίσου καλά για να τρώτε το βράδυ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατανάλωση φρούτων είναι υγιεινή και ευεργετική. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οπότε χωνεύονται γρηγορότερα, και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Αλλά φυσικά, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα φρούτα για το βράδυ.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η κατανάλωση φρούτων λίγο πριν πάμε για ύπνο μπορεί να επηρεάσει την πέψη και τον βαθύ ύπνο μας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται τη νύχτα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να τρώτε φρούτα πρώτα το βράδυ και όχι λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα φρούτα που είναι καλύτερα από άλλα να τρώγονται το βράδυ. Το καλύτερο από όλα, είναι φρούτα που είναι εύκολο να βρεθούν και προσιτά:

Μήλο

Το μήλο είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα στον πλανήτη και το καλύτερο είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, γλυκίνη και φυσικό αντιόξινο. Δεν προκαλεί αϋπνία και έχει μεγάλη χορταστική δράση, οπότε δεν θα αισθάνεστε πεινασμένοι τις ακατάλληλες ώρες.

Πεπόνι

Το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό, το οποίο μειώνει την επίδραση του βάρους πριν από τον ύπνο. Ως εκ τούτου, παρόλο που είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο, δεν πρέπει να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε. Παρέχει επίσης κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, γεγονός που μειώνει την επίδραση της βαρύτητας πριν πάτε για ύπνο. Επομένως, παρόλο που είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο, δεν πρέπει να σας εμποδίζει να κοιμηθείτε. Παρέχει επίσης κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Αχλάδι

Τα αχλάδια μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και, όπως και τα πεπόνια, περιέχουν πολύ νερό. Έτσι, δεν θα νιώθετε βαρύ το στομάχι τη νύχτα.

Ποια φρούτα να αποφύγετε τη νύχτα

Τώρα που ξέρετε ποια φρούτα είναι καλύτερα το βράδυ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια φρούτα πρέπει να αποφεύγονται αργά το βράδυ. Προσοχή, γιατί η αποφυγή τους δεν σημαίνει ότι είναι απαγορευμένα: δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να τα τρώτε το βράδυ πολύ περιστασιακά.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τα όξινα φρούτα και εκείνα που περιέχουν πολλή ζάχαρη και παρέχουν θερμίδες που δεν θα καούν. Για παράδειγμα, τα μανταρίνια ή τα πορτοκάλια μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστο ύπνο και καούρα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα φρούτα όπως οι μπανάνες, οι φράουλες και τα ακτινίδια έχουν μεγάλες δόσεις ζάχαρης, οπότε είναι προτιμότερο να τα τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά το βράδυ.

ourlife.gr

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)