Σίγουρα κάποιες μέρες αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια συνεχή, αγχώδη κατάσταση. Η διάθεσή σου, χωρίς προφανή λόγο, δεν είναι στα καλύτερα της και προσπαθείς να καταλάβεις τι φταίει. Είναι η έλλειψη ύπνου, είναι το άγχος στη δουλειά ή κάτι άλλο που πρέπει να δώσεις σημασία;

Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Δρ. Κρις Λι, ακόμα και η πιο ελάχιστη αφυδάτωση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή σου. Μόλις 1,5% αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη διάθεση, μειωμένη αυτοεκτίμηση, αυξημένο άγχος και κατάθλιψη. Και οι έρευνες, φαίνεται πως το υποστηρίζουν αυτό. Μελέτες που διεξήχθησαν στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι ακόμη και «η ήπια αφυδάτωση μπορεί να αλλάξει τη διάθεση, το επίπεδο ενέργειας και την ικανότητα του ατόμου να σκέφτεται καθαρά».

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από ήπια αφυδάτωση μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • πονοκεφάλους
  • κούραση
  • δυσκολία συγκέντρωσης
  • δυσκολία στην ολοκλήρωση νοητικών εργασιών

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις για να μη συμβεί αυτό;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, «για να είναι κάποιος όσο ενυδατωμένος χρειάζεσαι, πρέπει να πίνει οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα, που ισοδυναμεί περίπου με περίπου 2 λίτρα νερό». Μπορείς να ελέγχεις εάν λαμβάνεις αρκετό νερό από τα ούρα σου. Όσο πιο σκούρο χρώμα έχουν, τόσο πιο πιθανό είναι να είσαι αφυδατωμένος.

πηγή: jenny.gr

 
(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)