Στροφή 180 μοιρών από τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των ασθενών αλλά και των φαρμακοποιών, για τις αυξήσεις στις συμμετοχές σε περισσότερα από 1.700 γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση η οποία θα «κλειδώνει τη διαφορά της ασφαλιστικής με τη λιανική τιμή στα 3 ευρώ το ανώτερο».

Ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να ηρεμήσει τους φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν ότι πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα στο φαρμακείο για τη θεραπευτική τους αγωγή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση, των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα».

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε ότι: «Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών. Γι’ αυτό τον λόγο άμεσα, εντός της ημέρας, θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν -και δικαίως- τα παράπονα τους. Η νέα απόφαση οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Πηγή: topontiki.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)