Σε συνέντευξή του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να μην πει την κανονική του πρόβλεψη για τα κρούσματα προκειμένου να μη σπείρει τον πανικό.
 
Ψέματα για τις προβλέψεις του σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού προκειμένου να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος παραδέχτηκε πως έχει πει ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε μια άβολη στιγμή, στην οποία δεν ήθελε να πει μια εφιαλτική πρόβλεψη- με βάση το μαθηματικό μοντέλο που έχει αναπτύξει- ο κ. Σαρηγιάννης είπε: 

«Πολλές! Έχω πει και ψέματα ώστε να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό. Ο σκοπός είναι να ενημερώσω τους αρμόδιους για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα»

Μια τέτοια στιγμή ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, όταν γινόταν συζήτηση για το δεύτερο κύμα. «Εκεί αν δεν λαμβάναμε μέτρα θα είχαμε φτάσει σε πολλές χιλιάδες κρούσματα», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός τον συμβουλεύεται σε «βασικές καμπές». Η τελευταία ήταν στο τέλος του Μαρτίου, συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι παίρνει την «ευθύνη» για το lockdown στις 2 Ιανουαρίου «γιατί του έστειλα προειδοποίηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας ο κ.Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα του κορονοϊού, αυτό θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου. «Στα τέλη θα υπάρχει μια κορύφωση και θα τελειώσει σχετικά νωρίς», πρόσθεσε.

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 7 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)