Πολλές γυναίκες δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο πιο βασικό βήμα της ρουτίνας ομορφιάς τους, τον καθαρισμό προσώπου. Εάν καθαρίζεις το δέρμα σου βιαστικά και σε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα, χωρίς να έχεις συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητος για την επιδερμίδα σου είναι ο βαθύς καθαρισμό, τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής σου της κίνησης σύντομα θα είναι ορατά. Το αποτέλεσμα; Σπυράκια και στίγματα και θαμπή όψη.

Χρήσιμες συμβουλές.
Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σου. Αν και τα καθαριστικά σε μορφή gel είναι άκρως αποτελεσματικά είναι πιο σωστό να χρησιμοποιείς και μία λοσιόν. Τα δύο αυτά προϊόντα έχουν δημιουργηθεί για να διατηρούν το ph του προσώπου σου στα φυσικά του επίπεδα. Καλό θα ήταν να διαλέξεις και μία λοσιόν καθαρισμού ειδικά για τα μάτια. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο έτσι χρειάζεται ειδική περιποίηση.

Η ιδανική λοσιόν για μεικτά δέρματα θα πρέπει να έχει μικυλλιακή (micellar) σύνθεση καθώς όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται προϊόντα που δεν υπερφορτώνουν τις λιπαρές περιοχές (όπως κάνουν τα γαλακτώματα καθαρισμού) και την ίδια στιγμή να μην ξηραίνουν τις περιοχές που δεν έχουν αρκετό σμήγμα.

Όλα τα δέρματα πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας ένα γαλάκτωμα με κρεμώδη υφή είτε μία μικυλλιακή λοσιόν. Πρέπει να το καθαρίζεις πρωί και το βράδυ αντίστοιχα με ένα gel το οποίο θα ξεπλένεις με νερό και έπειτα να απλώνεις μία στυπτική λοσιόν.

How to step by step

Ξεκίνα να καθαρίζεις τις περιοχές που απλώνεις περισσότερο μακιγιάζ όπως είναι τα χείλη και τα μάτια.
Βάλε μία μικρή ποσότητα από τη λοσιόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκούπισε τα χείλη ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα.
Για να καθαρίσεις τα μάτια σου χρειάζεσαι δύο δίσκους από βαμβάκι. Τοποθέτησε τα βαμβακάκια στα μάτια σου αφού τα έχεις βρέξει με τη λοσιόν σου, αφήνοντας τα για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει το μακιγιάζ να φύγει πιο γρήγορα.
Πρώτα αφαίρεσε τη μάσκαρα και τη σκιά με κινήσεις από πάνω κάτω. Καθάρισε επίσης απαλά την περιοχή κάτω από τα μάτια .
Συνέχισε αφαιρώντας το μακιγιάζ από τα ζυγωματικά το μέτωπο και το πηγούνι αλλά και τις περιοχές με λιγότερο μακιγιάζ.
 

(Επισκέφθηκε 5 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)