Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισκέφτηκε για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Ωστόσο, υγειονομικοί για μια ακόμη φορά «υποδέχτηκαν» τον υπουργό με πανό και συνθήματα.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε τα εξής: «Περιμένουμε μέχρι τέλος του χρόνου να τοποθετηθούν 74 άτομα, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Για το θέμα του ιατρικού προσωπικού προσλαμβάνονται, το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου, περίπου 10 ιατροί. Σας ανακοίνωσα τις νέες προσλήψεις με fast track διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τρίμηνο και από το νέο έτος θα κάνουμε νέες προσλήψεις, μετά από συνεννόηση με την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου», είπε μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη του επίσκεψη, ο υπουργός ενημερώθηκε για τα υπάρχοντα προβλήματα όσον αφορά στη λειτουργία του νοσοκομείου και το γεγονός ότι 3.000 χειρουργεία ήταν στην αναμονή λόγω ελλείψεων αναισθησιολόγων.
Αμέσως μετά την επίσκεψη του υπουργού και με απόφασή του παύθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε ο εκτελών χρέη διοικητή.

Δείτε το βίντεο:
www.youtube.com/watch

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού:
«Όπως υποσχέθηκα ξαναβρίσκομαι στο Ηράκλειο για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα οποία αποφασίσαμε στην προηγούμενη επίσκεψή μου εδώ και με χαρά βλέπω ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο. Πλέον, έχουμε πλήρη χειρουργική λειτουργία με τους αναισθησιολόγους που ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα .
Συζητήσαμε με τον ασκούντα χρέη διοικητή, ο οποίος θα παραμείνει, μέχρι την οριστική επιλογή με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, Διοικητής στο Βενιζέλειο. Θέλω να σας μεταφέρω την απόφασή μας να καλύψουμε όλες τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού, οι οποίες έγιναν ή κηρύχθηκαν άγονες.
Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Ταυτόχρονα, ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να μου στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου.
Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000 εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο.

Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφαση μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του. Ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα, τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για να καλύψουμε και θέσεις, οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας».

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε το νοσοκομείο στη Σητεία όπου όπως τόνισε " απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο είναι πολύ μακριά και είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να έχει πλήρη λειτουργία".

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι θα επισκεφτεί και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καταγραφούν και τα εκεί προβλήματα, σημειώνοντας ότι "θα πηγαίνουμε συνεχώς σε όλα τα νοσοκομεία παντού, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα επιτόπου".

poo.gr

(Επισκέφθηκε 28 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)