Πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων συγκεντρώνονται σε αυτόν τον μικρό καρπό που εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούνταν για την πρόληψη και αντιμετώπιση ποικίλλων ασθενειών.

Η ευεργετικότητά του μπορεί να συνοψισθεί στα παρακάτω:

Προσδίδει ευεξία

Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Μειώνει τις φλεγμονές

Λειτουργεί ως φυσικό αντιθρομβωτικό

Προσφέρει κυτταρική αναζωογόνηση

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία

Βελτιώνει τη λειτουργία εγκεφάλου και νευρικού συστήματος

Λειτουργεί ως ενισχυτής του ανοσοποιητικού

Βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος από εγκαύματα

Βελτιώνει την εμφάνιση και την χροιά του δέρματος

Το ευεργετικό λάδι του
Το λάδι του Ιπποφαούς που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό συμπεριλαμβανομένου και του σπόρου περιέχει Βιταμίνη C, βιταμίνες Α, B1, B2, E υπό μορφή τοκοφερολών πολύτιμες φυτοστερόλες φλαβονοειδή ω3, ω6,ω7 και ω9 λιπαρά οξέα.

Το προϊόν έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα και πέρα από τις παραδοσιακές χρήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαιτητικό συμπλήρωμα λόγω των πολύτιμων λιπαρών,των αντιοξειδωτικών, των βιταμινών και των φυτοστερολών.

Το Ιπποφαές ως συμπλήρωμα διατροφής
Ως διαιτητικό συμπλήρωμα έχει παρουσιάσει δράσεις για να βοηθήσει την υγιή κυκλοφορία αίματος, τον στοιχείωδη έλεγχο της κολίτιδας και του έλκους του στομάχου. Οι παραπάνω δράσεις είναι αποτελέσματα νεότερων ερευνών και μελετών.

Οι παραδοσιακές του δράσεις έχουν ερευνηθεί και αυτές και αναφέρονται στην υγεία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής Χρησιμοποιείται επιφανειακά για να βοηθήσει στη θεραπεία των τραυματισμένων δερμάτων, των εγκαυμάτων, της ξηρότητας και αντιγήρανσης του δέρματος.

Προστατεύει τα λευκά αιμοσφαίρια από ζημιές των ακτινοβολιών και της χημειοθεραπείας .Σημαντική είναι η δράση του ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και της μείωσης της χοληστερόλης λόγω της περιεχόμενης β- σιτοστερόλης.
 

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)