Λίγες ημέρες πριν από την έλευση του 2024, ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σήμερα (29/12) σε ανακοινώσεις για προληπτικά μέτρα εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού και άλλων ιογενών λοιμώξεων. Αναφορικά με τις ανακοινώσεις αναμένεται να είναι συστάσεις για τη χρήση της μάσκας σε νοσοκομειακές υπηρεσίες, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όπου υπάρχει ευάλωτος πληθυσμός.

 Το παραπάνω γνωστοποίησε ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνήλθε με αντικείμενο συζήτησης την υψηλή κυκλοφορία της Covid-19, που εκτόξευσε κρούσματα και νοσηλείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ειδικοί θα απευθύνουν σήμερα ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε νοσοκομεία και δομές Υγείας και θα τονίσουν τη σημασία που έχει η χρήση της μάσκας σε χώρους έντονου συγχρωτισμο, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν και συστάσεις για την επικαιροποίηση του εμβολιασμού, καθώς έχει πάει πολύ πίσω.

Ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού
Το φαινόμενο της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού, κατά τις τελευταίες ημέρες, στη χώρα μας, αποδίδεται όχι μόνο στις εορταστικές συνευρέσεις, αλλά και στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, την «JN.1», η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα, παγκοσμίως – και στην Ευρώπη.

«Τα αντιικά φάρμακα είναι εξίσου αποτελεσματικά και έναντι αυτής της υποπαραλλαγής κι επίσης το εμβόλιο παρέχει σημαντική ανοσία έναντι σοβαρής νόσου κι έναντι αυτής της υποπαραλλαγής» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής.

madata.gr
(Επισκέφθηκε 19 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)