Για το κοτόπουλο

• 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπαστουνάκια και βρασμένα
• 500 γρ αλεύρι
• 8 γρ μαγιά (ένα φακελάκι)
• 1 πρέζα ζάχαρη
• νερό όσο χρειαστεί για τη ζύμη (όπως για λουκουμάδες)
• 1 1/2 κγ αλάτι

Για γλυκόξινη σάλτσα

• πιπεριά κόκκινη-πράσινη-πορτοκαλί κομμένα καρέ
• 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
• 2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
• 1 κούπα ξύδι
• 1 κούπα ζάχαρη
• ½ κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
• ½ κούπα χυμό ανανά
• ½ κούπα σάλτσα τομάτας
• 1 κουταλιά αλάτι
• 2 κουταλάκια κόρν φλάουερ

Εκτέλεση

• Φτιάχνουμε τον χυλό και τον σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει
• Βράζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην άκρη
• Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της σάλτσας και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κόρν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
• Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα λαχανικά
• Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κοτόπουλο αφού το βουτήξουμε στον χυλό
• Όταν τελειώσουμε με το κοτόπουλο, το ρίχνουμε στα λαχανικά και προσθέτουμε την γλυκόξινη
Πηγή: daypress.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)