Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο κόσμος των ραντεβού στις μέρες μας μπορεί να χαρακτηριστεί από σκληρός έως αδυσώπητος. Τα dating trends που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και τα περισσότερα από αυτά δεν οδηγούν -δυστυχώς- στο ξεκίνημα ενός σοβαρού ερωτικού δεσμού.

Αν ανήκεις και εσύ, λοιπόν, στην κατηγορία των γυναικών που την περασμένη χρονιά απογοητεύτηκε βαθύτατα από τις εμπειρίες που είχε στον αισθηματικό τομέα, τότε ήρθε η ώρα να «πατήσεις» το reset button, δηλαδή το… κουμπί της επαναφοράς. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις ένα θετικό mindset απέναντι στο ενδεχόμενο να βγεις και να γνωρίσεις έναν άντρα όταν αναλογίζεσαι όλα τα αποτυχημένα ραντεβού στα οποία πήγες και την απογοήτευση που ένιωσες έπειτα από τον ενθουσιασμό ενός νέου έρωτα. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι πως ό,τι συνέβη ανήκει πλέον στο παρελθόν και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψεις σε μερικές άσχημες εμπειρίες να «εξαφανίσουν» την αυτοπεποίθηση σου. Πες «thank u, next», όπως η Ariana Grande και νιώσε ευγνωμοσύνη για τα σκληρά «μαθήματα» που πήρες στον ερωτικό τομέα. Για να σε βοηθήσουμε να αισθανθείς ξανά έτοιμη να κάνεις την επόμενη κίνηση στο σύγχρονο dating, ετοιμάσαμε μία λίστα με επτά βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις προκειμένου να επανακτήσεις τη (χαμένη) αυτοπεποίθησή σου το 2019.

Εστίασε ξανά στους προσωπικούς σου στόχους (ή θέσε νέους)

Το πρώτο βήμα για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι να εστιάσεις σε προσωπικούς σου στόχους οι οποίοι δεν αφορούν στην ερωτική σου ζωή -ή να θέσεις νέους. Σκέψου σοβαρά κάτι που θα ήθελες να πετύχεις φέτος, είτε έχει να κάνει με την εργασία σου είτε με ένα χόμπι. Το βασικό είναι να μην μείνεις στα λόγια αλλά να προχωρήσεις στην πράξη, ακόμη και αν δεν είσαι 100% σίγουρη για το τι θέλεις να κάνεις. Αν δεν μείνεις ικανοποιημένη, συνέχισε με την επόμενη επιλογή που βρίσκεται στη λίστα σου. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου και ενδεχομένως, θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες και να οργανώσεις την καθημερινότητά σου με βάση ένα νέο πρόγραμμα. 

Αναλογίσου γιατί ο κόσμος των ραντεβού σε έχει απογοητεύσει τόσο πολύ 

Ένα βασικό λάθη που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες κάνουν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης ενός ερωτικού συντρόφου αφορά στο ότι δεν παίρνουν τον χρόνο τους για να αναλογιστούν τα λάθη που ενδεχομένως κάνουν όταν πηγαίνουν από τον έναν αποτυχημένο ερωτικό δεσμό στον άλλον. Όσο και αν θέλεις να κατηγορήσεις τους ανθρώπους με τους οποίους βγαίνεις για την αποτυχημένη έκβαση των ραντεβού σου, η αλήθεια είναι ότι μάλλον έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης.

Πάρε, λοιπόν, τον χρόνο σου πριν το επόμενο ραντεβού και αναλογίσου τι έγινε λάθος την τελευταία φορά και τι «μάθημα» μπορείς να πάρεις προκειμένου να βελτιώσεις τα dating skills σου -ή να μην επαναλάβεις τα ίδια σφάλματα και να αποφύγεις τις συμπεριφορές εκείνες οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Για να κάνεις πιο εύκολη αυτή τη διαδικασία, μπορείς να προμηθευτείς με ένα ημερολόγιο και να αρχίσεις να καταγράφεις όλα όσα πιστεύεις πως πήγαν λάθος τη χρονιά που πέρασε, προσπαθώντας παράλληλα να ανακαλύψεις το γιατί. Μήπως, για παράδειγμα, συνεχίζεις να βγαίνεις με ανθρώπους οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε έναν σοβαρό δεσμό; Προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο για να «βλέπεις» εγκαίρως όλα εκείνα τα «κόκκινα σημαιάκια» (red flag alert!) που δείχνουν πως οδηγείσαι πάλι στο λάθος άτομο, στον άνθρωπο εκείνον ο οποίος σε αυτή τη φάση της ζωής του δεν αναζητά ό,τι ψάχνεις εσύ. Αν για παράδειγμα, είναι συνεχώς «απασχολημένος» ή μόλις βγήκε από μία σχέση, τότε μάλλον βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. 

Κατανοούμε πως δεν είναι εύκολο να κάνεις την αυτοκριτική σου, ωστόσο, αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα στον δρόμο της ανάκτησης της χαμένης σου αυτοπεποίθησης.

Απαλλάξου από τα συναισθηματικά «βαρίδια»

Κάθε άνθρωπος «κουβαλά» τα δικά του συναισθηματικά «βαρίδια» τα οποία, όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο… βαριά γίνονται. Το θέμα είναι να μην τα αφήσεις να σε πάνε πιο κάτω και να σε φτάσουν στον… πάτο. Όπως, βέβαια, τραγουδούσε το 2005 ο Ζακ Στεφάνου, αν φτάσεις στον πάτο (εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω), μπορεί να βρεις την «ευτυχία κρυμμένη, κομμένη και ραμμένη για σένα». Δεν ξέρουμε αν χρειάζεται να φτάσεις τόσο χαμηλά για να ανακαλύψεις τη χαρά, όμως, πιστεύουμε πως την αυτοπεποίθησή σου μπορείς να την ανακτήσεις -ή να την αποκτήσεις- μόνο αν απαλλαγείς από τα συναισθηματικά «βαρίδια» που σε κάνουν να… σέρνεσαι.

Όλοι «κουβαλάμε» τα βαρίδια μας. Η λίστα με τους φόβους και τις ανασφάλειες που μας κρατούν πίσω στη ζωή μας είναι μεγάλη. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα ή εύκολα μπορεί να τα αφήσει κάποιος πίσω του και να προχωρήσει με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά σε κάτι νέο. Αν δυσκολεύεσαι να απαλλαγείς τα «βαρίδια» σου, δοκίμασε να γράψεις (όχι να στείλεις) ένα γράμμα σε ένα άτομο που σε πλήγωσε, στο οποίο θα εξηγείς πώς ακριβώς σε έκανε να νιώσεις. Μόνο αν εγκαταλείψεις πραγματικά το παρελθόν, θα μπορέσεις να κάνεις μία νέα αρχή -ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα ονειρεύεσαι. Εσύ θα έχεις κάνει ένα φρέσκο και «δυνατό» ξεκίνημα!

Ξεκαθάρισε τι θέλεις πραγματικά από μία σχέση

Το τέταρτο βήμα για να βρεις την αυτοπεποίθησή σου σε ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο των ραντεβού, είναι να κατανοήσεις τι θέλεις πραγματικά από μία σχέση και ειδικότερα, πώς επιθυμείς να αισθάνεσαι. Θέλεις να νιώθεις ασφάλεια και βεβαιότητα ή το ζητούμενο για εσένα είναι να αισθάνεσαι επιθυμητή;  Εστίασε στις επιθυμίες σου και κινήσου με βάση αυτές. Ακόμη και αν ερωτευτείς αρκετά κάποιον, φρόντισε να μην δεχθείς να συμβιβαστείς με τη συμπεριφορά του και όσα είναι διατεθειμένος να προσφέρει, αν δεν ταιριάζουν με τα δικά σου θέλω. Αν το κάνεις, τότε θα βρεθείς σε μία σχέση η οποία δεν θα σου προσφέρει ό,τι πραγματικά αξίζεις. Αυτή είναι η δική σου ζωή και θα τη διαμορφώσεις -όσο περνά από το χέρι σου- όπως εσύ θέλεις. Όταν ξέρεις τι θέλεις από μία σχέση, τότε δεν χάνεις χρόνο με άτομα που αποδεικνύονται… σκέτη απογοήτευση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, προσπάθησε να επενδύσεις τον χρόνο και τα συναισθήματά σου σε κάποιον που θα σου δείξει σύντομα (δηλαδή, έπειτα από μερικά ραντεβού) ό,τι ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα. 

Δοκίμασε το multi-dating

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να πας στο επόμενο ραντεβού με την αυτοπεποίθηση στα ύψη; Να πεις «ναι» στο multi-dating -δηλαδή στο να βγαίνεις ραντεβού με αρκετά άτομα ταυτόχρονα. Μην «κολλάς» αποκλειστικά σε ένα άτομο αν με το πέρασμα του χρόνου δεν σου δίνει ό,τι θέλεις. Σύμφωνα με τους θιασώτες της εν λόγω άποψης, με αυτόν τον τρόπο αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να ανακαλύψεις πιο εύκολα τον ιδανικό σύντροφο για εσένα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να σε βοηθήσει να «χτίσεις» την αυτοπεποίθησή σου και να καταλάβεις με τι άτομο θέλεις πραγματικά να δεσμευτείς. Να θυμάσαι πως εσύ θα αποφασίσεις ποιον θα έχεις στο πλευρό σου.

Να είσαι παρούσα και να μην ξεχνάς να διασκεδάζεις

Είναι σίγουρα σημαντικό να θέσεις -επιτελούς- τους προσωπικούς σου στόχους και να δημιουργήσεις ένα νοητό χρονοδιάγραμμα για την επίτευξή τους. Σε ό,τι αφορά στη ερωτική σου ζωή, όμως, προσπάθησε να μην βάζεις deadlines διότι αν το κάνεις, ενδέχεται να «σκοτώσεις» την αυτοπεποίθησή σου. Μπορεί να βρεις την αγάπη στα 20, στα 30, στα 40, στα 60. Η λογική του «μέχρι τα 30 πρέπει να έχω παντρευτεί», είναι το πιο πιθανό πως θα σε οδηγήσει στην αγκαλιά του λάθος ανθρώπου και θα σου «κλέψει» το κομμάτι της διασκέδασης από τη διαδικασία του dating! Επικεντρώσου, λοιπόν, στο να περνάς καλά με τον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνεις, να τον γνωρίσεις πραγματικά και να είσαι παρούσα σε όλες τις στιγμές που μοιράζεστε. Ναι, δεν είναι εύκολο να προχωράς στη ζωή, όταν έχεις τη μία ερωτική απογοήτευση μετά την άλλη. Όπως προαναφέραμε, όμως, κάθε απογοήτευση αποτελεί ένα «μάθημα» και δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να συνεχίσεις την αναζήτηση του ιδανικού για εσένα ερωτικού συντρόφου ή, να είσαι χαλαρή και να περνάς όμορφα με το νέο άτομο με το οποίο βγαίνεις.

Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου

Έβδομη και ολίγον τι «κλισέ» συμβουλή για να επαναφέρεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου: Προσπάθησε να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να αυτοτιμωρείσαι διότι συνέχισες να βγαίνεις με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν σε είδε ποτέ σοβαρά (και το ήξερες), γιατί φέρθηκες με τελείως λάθος τρόπος, επειδή έπεσες ξανά «με τα μούτρα» στον έρωτα, γιατί δεν ήσουν η γυναίκα που εκείνος αναζητούσε, γιατί το 2018 πήγαινες στο ένα χάλια ραντεβού μετά το άλλο. Μην ξεχνάς πως ένα από τα βασικά στοιχεία που καθιστά έναν άνθρωπο ποθητό και γοητευτικό στα μάτια ενός άλλου είναι η αυτοπεποίθησή. Κάθε άνθρωπος θέλει να έχει στο πλευρό του ένα άτομο που φροντίζει τον εαυτό του, που πιστεύει στις δυνάμεις και τις ικανότητές του, που αισθάνεται καλά με αυτό που είναι.

Δες το καλό σε εσένα, ανακάλυψε όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που μπορείς να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο και βγάλε στην επιφάνεια τα όμορφα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Η τελειότητα δεν υπάρχει. Ενδεχομένως, όμως, κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα άτομο που θα σε γνωρίσει και θα πιστέψει ότι είσαι η γυναίκα η οποία «αγγίζει» περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη την τελειότητα, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται -και φυσικά να νιώσεις και εσύ το ίδιο.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)