Η Barbie, το παιχνίδι σύμβολο της ιδανικής ομορφιάς, φέτος κλείνει τα 60 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η νο1 σε πωλήσεις κούκλα σε όλο τον κόσμο αυτήν τη χρονιά τιμά τόσο τα σύγχρονα όσο και τα ιστορικά γυναικεία πρότυπα. Σε αυτό το πλαίσιο, και για πρώτη φορά στα χρονικά, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, που δεν είναι άλλη από την Ελένη Αντωνιάδου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094927280-0’); });

Η ειδικός στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη σειρά τιμά περισσότερες από 20 γυναίκες παγκοσμίως, ηλικίας από 19-85 ετών, ενώ πρόκειται και για την σημαντικότερη σειρά της κούκλας- σύμβολο που αναγνωρίζει το έργο και την συμβολή της εκάστοτε βραβευμένης γυναίκας στο χώρο που δραστηριοποιείταΙ, καθιστώντας τη ως πρότυπο για εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, εδώ και μερικά χρόνια η Mattel, μάρκα της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο κάνει μεγάλα βήματα για να ξεφύγει από τη στερεότυπη φιγούρα μιας λεπτής γυναίκας, ξανθιάς και με λεπτή μέση.

Από το 1959, η Barbie προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κόσμο που ενθαρρύνει τα κορίτσια να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν τα ταλέντα τους.

 

localStorage.clear();

 

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)