Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά farfalle
250 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/8 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 πρέζα νιφάδες τσίλι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/8 φλ. τσαγιού καρύδια, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κολοκύθα και το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Απλώστε την κολοκύθα σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το μοσχαρίσιο λουκάνικο και μαγειρέψτε το για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ψηθεί.
Βήμα 6
Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 7
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2/3 της παρμεζάνας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την ψητή κολοκύθα και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 8
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, αραιώνοντας με λίγο νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
Βήμα 9
Σερβίρετε με παρμεζάνα και καρύδια.
newsbeast.gr