Υλικά

450 γρ. σπαγγέτι
230 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, στραγγισμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. φρεσκοκομμένο άνηθο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς, για 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Προσθέστε το σολομό, την κάπαρη και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός, για 2 λεπτά, και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο για να σερβίρετε.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 24 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)